Massey Ferguson 135 - Orginele topstanghouder

Ik zou graag een topstanghouder op de MF 135 willen hebben zodat de topstang rechtop aan de trekker kan blijven zitten, als er geen werktuig achter hangt, en de trekhaak er ook aan kan blijven. Weet iemand of hier origineel iets voor leverbaar is (cat 1)? Het liefst zoiets met een geveerde beugel zoals later ook op de 300, 3000 of 6100 serie zat. Wanner ik zelf iets zou moeten maken, zou het vast aan de rugleuning van de stoel moeten komen i.v.m. hoogte en dat is eigenlijk ook niet makkelijk met verzetten van de stoel als dat nodig is. Eventuele foto's van waaraan te bevestigen zijn welkom.
MaikMF

Reacties

boeremco
Is niet origineel niets daar voor geleverd
+1
Pauls
Bij mijn weten is dit nooit gemaakt voor de 100 serie. maar je kan altijd iets maken zoals van de 300 serie. of mss nog makkelijker zoals van de 6400 reeks. Dit is een lang scharnierend stangetje, met op het eind ervan haaks op het stangetje een asje dat in de topstang past, gezekerd met een vlim zodat de topstang er niet kan af stuiteren.
Siebert 135
Zo heb ik het gedaan. Een beugeltje gemaakt tussen de rolbeugel. Beugeltje gemaakt waar mijn hydrauliek ventielen in zitten en 7 polige stekker. Een topstanghouder aan zit en een gereedschap kistje boven op zit. Wel wat werk maar super praktisch. De topstanghouder komt gewoon bij het mechanisatie bedrijf uit de buurt weg. Deze is gewoon te koop bij kramp of via deze link: techniekwebshop.nl/topstanghouder-universeel.html/…

(klik om te vergroten)

Het eindresultaat.

(klik om te vergroten)

Nog voor het in elkaar gelast is.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

In elkaar gelast en gespoten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!