Stoll voorlader cilinder probleem

Goedendag, wij hebben een stoll robust f30 hdp voorlader aan de trekker en die heeft een probleem met de bakcilinder (als je dat zo noemt). Wanneer je de bak of balenklem voor of achterover wilt kantelen doet hij dit een beetje en dan stopt hij weer, wel blijft hij druk geven. Het is net of er dan aan 2 kanten druk op staat.
Waar zou dit aan kunnen liggen en heeft iemand ervaring met dit probleem?
jippe

Reacties

+1
Herbert
Wat voor bediening heb je? Electrisch of mechanisch met een kruishendel? Dan moet je denk ik die kruishendel afstellen. Als ik mijn kruishendel iets verkeerd bedien, b.v. iets linksonder ipv volledig links heb ik dezelfde problemen.
wibe
Zit er een multikoppeler aan voor hydrauliek slangen om de voorlader van de trekker af te koppelen? Die snelkoppelingen daarin willen wel eens vast roesten waardoor ie af en toe geen olie door laat
Welgerap52
@wibe inderdaad lijkt het mij een probleem met de snelwissel ,zit deze wel goed gekoppeld?
KinkFM
Als de handel van de snelwissel niet goed vast zit, de twee platen op elkaar klemt, dan heb je deze symptomen ook.
Misschien is de seal tussen de 2 cilinderkamers lek
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!