Illustratie van:

New Holland TVT 170 - Bediening

SORRY alvast, heb gezocht, maar vond niet zo gauw een antwoord. Gister na het werk snel een friet en bier. Op het werk hebben we 2x TVT170's, maar daar werk ik nooit mee, en mijn "ploegmaat" ook niet. Maar een jongen van de andere ploeg die mee was, zei het volgende: "als je gewoon rijdt, en je drukt op het min'tje van de pook, dan gaat de bak naar de vorige versnelling zeg maar, en kan hij ineens wat meer toeren maken en trekt ie net wat meer door" (ik leg het niet goed, aangezien ik nooit met traploze werk en niet zoveel weet van techniek, dus ik kan dingen fout benoemen). In ieder geval, die jongen kreeg zoveel wind van voor. Nu is mijn vraag: wat gebeurd er als je rijd, met een volle kipper grond, en je drukt het min'tje in (niet cruise control en dergelijke, werkelijk de knop met de min erop)?

Deel dit topic

Reacties

Veken
Had mss beter eerst eens wat nagelezen voor ik verzenden klikte :s
nhmonteur
Volgens mij gaat je snelheid dan omlaag terwijl je motortoeren gelijk blijft. want je gaat dan geloof ik je maximale snelheid omlaag zetten. maar kan ook anders zijn hoor, heb ook nog niet zo vaak op een tvt gereden.
ul
Je hebt toch C1, C2, C3 of M1, M2, M3 of A1, A2, A,3?.

C is: bv handgas op 1600 toeren en dan met het rijpedaal snelheid doseren.

M is: regel je met het rijpedaal de snelheid en het aftakas-toeren tal tegelijk.

A weet ik niet.

En dan met een ronde knop aan de onderkant van de bediening kun je "schakelen" tussen 1,2 en 3 (snelheidsbereik)

En dan met plus en min kun je de maximale snelheid aangeven in die groep.

zo is het volgens mij ongeveer.
HekmanCase
Het komt er op neer dat je eigenlijk gewoon remt op de bak/motor 😉

officieel hoort die - knop op je controller niet eens te werken volgens mij.. tenzij dat knopje met de M erop rechts op het dashbord in gedrukt staat, of dat je in de automaat rijdt.
janhenk
Tis net een cvx onnie hekman 😃
HekmanCase
Haha henkie dus je weet t doe dat bij die cvx straks niet he 😃
janhenk
Hahaha ik heb geen CVX hekman!!!!
HekmanCase
Ow ik loop al weer voor op schema 😛
janhenk
Ja dat doe je net! haha
yourisnaak
En de snelheid gaat omlaag als je hem op 2 hebt kun je niet harder dan 25kmph maar hij trekt wel harder
hansie
De knop met min werkt alleen met de knop achterop de handel om de snelheid te verlagen aan de rechter kant op het dashboard aan je zei waar ook de aftakas bediening en van de hef zit staat helemaal achter aan een trekkertje afgebeeld geel met zwart daar bij staat plus aan de voor kant van de trekker en min aan de achter kant van de trekker als je min in drukt haal je zoals youri al zei een maximale snelheid lijkt me niet gunstig voor de vario met een volle kiper bij 50 kmh maar je kunt wel zonder problemen opschakelen ps in c1 trekt hij het hardst en dan de c2 en de c3 er zit nog wel een foefje in als je de knop van de kopakkermanegement en de achterste knop op de handel tegelijk vasthoud trekt hij harder op alle wielen succes

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TVT 170 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!