Mc-Cormick D 217 - Koppeling ontkoppelt niet bij het intrappen van het koppelingspedaal

Inmiddels draait de motor van onze D-217, mede dankzij een tip op deze site. Maar nu de volgende uitdaging. Het lijkt erop dat de koppelingsplaat blijft 'kleven' op het vliegwiel, of blijft hangen op de price-as. Hij ontkoppelt gewoon niet. Het koppelingspedaal voelt goed aan. 2 mogelijkheden volgens mij: 1e starten in z'n versnelling/of gaan rijden en hopen dat de plaat los komt. 2e uit elkaar halen. Heeft iemand hier ervaring mee?
john-oak

Reacties

Arrie94
Toevallig vorige week opgelost. Links het probleem, rechts de oplossing

(klik om te vergroten)

Corne S
@Arrie94
As opgelapt of 2 verschillende?
Er zijn bij de d types een aantal waarvan je het onderaf kunt doen. Is dat bij de d219 ook zo?
Arrie94
@Corne S as vervangen. Als ik niets had kunnen vinden, had ik de slijtage misschien wel doorgetrokken/verlengd. Probleem was dat de plaat in het holletje bleef hangen
Arrie94
@Corne S als je de versnellingspook demonteert, dan kijk je op de bus die de priseas koppelt aan de ingaande as. Als je de bus los maakt van de ingaande as, de bus doorschuift op de priseas, de priseas een beetje opzij naar achteren trekt kun je met wat friemelen de priseas diagonaal uit het koppelingshuis halen zonder de trekker te splitsen. Lukte bij 217 zo, is bij 219 niet veel anders denk ik...?
SJB533
Quote Reactie van @Corne S:
Er zijn bij de d types een aantal waarvan je het onderaf kunt doen.

Farmall of ook McCormick?
donkey63
Beste John-oak
Als je geluk hebt kun de met een beetje "branden" de plaat los krijgen. Zoals je aangaf trekker starten in de versnelling en dan de koppeling in trappen en remmen, dan zou hij los kunnen komen. In dit geval heb je geluk.
Als de plaat blijft plakken op de prise-as heb je waarschijnlijk pech en zal je moeten demonteren.

Succes
+1
john-oak
De McCormick is gesplitst. Drukgroep, koppelingsplaat, Vliegwiel en druklager zagen er nog prima uit. Het probleem was dat de koppelingsplaat klem zat in het vliegwiel door allemaal rommel, Prise-as zag er ook nog netjes uit. Alle onderdelen zijn in de 'wasmachine' geweest. Onderdelen weer terug geplaatst, beetje vet op de juiste plaatsen. De D-217 ontkoppelt en koppelt weer als een nieuwe. Rijden maar. Op naar de volgende uitdagingen. 😄

(klik om te vergroten)

Koppelingsset McCormick D-217

(klik om te vergroten)

Voorkant D-217

(klik om te vergroten)

Vliegwiel en Drukgroep D-217

(klik om te vergroten)

Prise-as D-217

(klik om te vergroten)

D-217
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 217 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!