Illustratie van:

Onbekend Tractoren - Gezocht: Hakselaar/versnipperaar

Hallo,

Ik ben op zoek naar een biohakselaar/takkenversnipperaar
Die dus ook klepels heeft voor snoeisel

Mijn traktor heeft 21pk dus moet deze ook aankunnen.

Welke kunnen jullie mij aanraden?
Alsook waarom zijn deze op aftakas zoveel duurder dan die met benzinemotor?

Mvg wout

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Typ het woord "versnipperaar" in op Google en je krijgt allemaal bio versnipperaars op je scherm.
Ik weet niet in welke prijsklasse je iets zoekt?
+1
@Fast Eddy ja heb ik al gedaan maar zie op de duur het bos door bomen niet meer 😉 , de ene zegt met een chinese rammelt ie achter 3 jaar uit elkaar , de ander zegt net dat die sterk gemaakt zijn?

Heeft iemand ervaring met agri - expert?

Mvg
Fast Eddy
@wout-mylle-wouttiiee

Gewone versnipperaars zijn er zat te vinden maar de bio hakselaars zijn er niet veel. Maar hebben ook een lagere capaciteit dan de gewone versnipperaars. Wat voor diameter wil je versnipperen?
Quote Reactie van @Fast Eddy:
versnipperen

Max 8a10 cm dus een hakselaar van 10a 12 max invoer zou voldoende moeten zijn( meerdere kleine takken in 1 keer)

Mvg
Fast Eddy
@wout-mylle-wouttiiee

Dan heb je keus zat. Dan is alleen het maximale bedrag wat je er aan uit wilt geven leidend.
Wallenstein is wel goed. Maar je zou ook kunnen kijken naar een versnipperaar met eigen (diesel)motor.
+1
jehan
Ga naar dichtst bij zijnde dealer en vraag daar om informatie..en laat je voorlichten over de machine..vraag gewoon waarom jij een hakselaar van zijn merk moet kopen ?
@jehan

Dealer/ verkopers hebben altijd het beste product en de andere zijn minder goed.

Ik had graag geweten van actuele gebruikers waarop ik best let.
Bvb: groot vliegwiel, automatische invoer, regelbare uitworp, Hydraulische of rechtstreeks op pto, enz...
+1
jehan
@wout-mylle-wouttiiee klopt en mn vraag daarna is vaak waarom ik de machine van hun concurrent niet moet kopen
jehan
@wout-mylle-wouttiiee oke ik zou voor groot vliegwiel gaan ..zit een nadeel aan en dat is het opstarten van het vliegwiel..automatische invoer is ook fijn ..als het toerental te ver zakt stopt ie mooi vanzelf..zou er ook een nemen met dubbele invoer rollen ..die vreten het hout toch sneller op..zou voor regelrecht op pto gaan ..want hydraulisch is nooit zo sterk..en neem er een met verstelbare uit werp pijp..niet alleen het eindkepje maar de hele pijpals je die kunt draaien..je hebt vaak de wind tegen met hakselen is mn ervaring
roscho
@jehan Een automatische invoer is meestal hydraulisch. Hij moet achter een trekker van 21 pk. Daar gaat dan ook nog iets vanaf voor de hydrauliek, hetzij van de trekker of via de aftakas als de pomp op de hakselaar zit. Ik vrees dat je geen hakselaartje met invoerrollen vindt dat je met die 21 pk trekker de baas kunt.
jehan
@roscho wat voor dikte wil hij er in doen dan?
roscho
Quote Reactie van @jehan:
wat voor dikte wil hij er in doen dan?

Dat weet ik niet. Als er alleen pinkjes in moeten, zal het wel gaan, maar moeten er polsen door, dan vrees ik dat het niet lukt, ook al wordt hij het hakselaartje geadverteerd dat er tot 15 cm door mag. Maar @wout-mylle-wouttiiee kan het "polshout" er natuurlijk ook uit zagen voor de kachel.
@roscho alles wat dikker is dan 8a 10cm kan in de kachel Dus max 10 a 12 cm hakselen (meerdere kleine takken in 1 keer erdoor)
+1
donkey63
@wout-mylle-wouttiiee Welke je wel moet kopen kan ik niet zeggen, maar welke je niet moet kopen wel en dat is een Bio 100 op de pto van je trekker.
Italiaans, niks mis mee, alleen rechte takken kun je invoeren om te versnipperen! Een tak met zijtakken is al een probleem, invoertrechter te klein en je moet dan behoorlijk hard duwen.
De trechter op de bovenzijde is ook te klein. Snoeisel zakt gewoon niet naar onder. Bladeren erin versnipperen ook een probleem. Trechter zit binnen mum van tijd dicht en "aandrukken " met een tak is ook geen optie. Trechter is te klein.
Nieuw gekocht en eigenlijk alleen maar aan gestoord dat hij slecht functioneert. Als je wil kun je hem overnemen, géén aanrader.
Als je voor nieuw gaat, bij een dealer, thuis uit testen en dan kopen!!

Succes
@donkey63 welke heeft u dan gekocht ter verbetering?

Mvg
donkey63
@wout-mylle-wouttiiee Geen. Dikke takken gaan naar de houtkachel van mijn zoon en klein grut naar de bladkorf van de gemeente, wordt wekelijks opgehaald.
+2
roscho
@wout-mylle-wouttiiee Heb je wel eens overwogen om voor die paar keer dat je hem nodig hebt een hakselaartje te huren? Voor een eigen hakselaar met een beetje capaciteit betaal je al snel meer dan €1500. Je moet dan nog het onderhoud zelf doen. Voor die €1500 huur je 10 tot 15 dagen een professionele hakselaar met eigen motor, vaak inclusief brandstof, onderhoud en messen slijpen. Nadelen zijn wel dat je alleen kunt huren als de hakselaar vrij is en dat je het hakselwerk op moet sparen tot je minimaal een halve dag werk hebt. En je moet het ding natuurlijk halen en brengen. Toch lijkt mij huren, gewoon om eens te proberen, geen verkeerde overweging.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend Tractoren ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0