Renault 56 - Welk type alternator past hier op?

Mijn alternator is stuk en nu probeer ik deze te vervangen, kent iemand het typenr? Ik kan enkel achterhalen dat het een bosch is met leesbare nr ...20 429... de rest is weggesleten. Dank bij voorbaat !
Krieke014

Reacties

basia
Is hetzelfde als op de 100 serie van Fendt zit ; ook MWM motor

Je kunt ook dit in googlen : IA 0096 / AAG 1311

Bosch nummer is 0120 339 536
Valeo alternator past ook (misschien poellie omkeren ) 746009 (dynamo nr)
Krieke014
Bedankt alvast Basia, maar deze kosten al wel wat, is er misschien een goedkoper alternatief?
roscho
@Krieke014 Draai de dynamo eraf, neem hem mee naar een revisiebedrijf. Daar vind je er een waar de bevestigingspunten op de goede plek zitten en met passende poelie voor relatief weinig geld en even goed als nieuw.
Krieke014
@roscho Bedankt alvast Roscho, hier in de buurt zit wel iemand die dergelijke dynamo's reviseerd, kan daar wel eens langs lopen!
basia
Dan zou ik de Valeo wel kunnen (Valeo 746009) (Mister auto )
En als je heel goedkoop wilt een dynamo halen bij een autosloperij o.a. dynamo van oudere types citroen en peugeot passe goed ; ben je soms voor 20tot 40 euro weer klaar
(kan eventueel wel kijken welke auto types dat zijn )

Overigens die Bosch dynamo zijn ook wel te reviseren ; als collector niet te ver is ingesleten , nieuwe borstelbrug ( is compleet met regelaartje ) en eventueel nieuwe lagertjes
Krieke014
@basia Bedankt alvast en welke types citroen en peugeot zijn dat dan?
basia
@Krieke014

Het zijn Valeo dynamos van Peugeot 106 - 1.1 en 1.4 en Citroen AX ,ZX 1.1 en 1.4 van de bouwjaren rond 1998 en dan de 50 ampere uitvoering waarvan de V riem poelie om te keren is , zodat de poelie dichterbij de dynamo komt .
(Zie afbeelding dynamo Valeo 746009 via google )
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 56 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!