Ford traktor 2000 van 1966 olielek waar remstang rechts blok ingaat

Ford traktor 2000 van 1966. Waar rechtse remstang blok ingaat olielek. Bij demonteren stel ik vast dat het gat in de blok waar de remstang in draagt een doorlopend gat is. Is dit gat aan de binnenkant van de blok oorspronkelijk afgedekt met afdekplaatje/vriesdop?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Lek waar stang de blok ingaat

(klik om te vergroten)

Lek waar stang de blok ingaat

(klik om te vergroten)

Lek waar stang de blok ingaat

Reacties

Clayson M80
Olie aftappen stang verwijderen beide kanten een nieuwe keerring
bij de ene kant de rem en andere de kant koppeling pedaal
in de pedalen misschien een nieuw busje
alles te krijgen bij een New Holland dealer
5000 fan
Ook ff checken of de as zelf niet beschadigd of ingesleten is. anders ook vervangen voor een nieuwe of oplassen en afdraaien
+2
jammermaarhelaas
Dit vind ik vreemd, want dit behoort geen doorlopend gat te wezen, tenminste, dit gat moet bij mijn weten afgedicht zijn. Net als aan de linkerkant.

Waar de eerste twee reacties over spreken is de remdwarsas, deze loopt onder door de achterbrug, en de rem pedalen en koppelingspedaal zitten hier op. Deze as is aan beide kanten afgedicht met een oliekeerring en er zit een stofring bij voor aan de buitenkant, dus tussen kering en pedaal.
Clayson M80
@jammermaarhelaas dat is op de foto,s toch te zien dat het de rem as is
+1
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Clayson M80:
de rem as

Op de foto zien we de rechter rem as die vanaf de achterbrug naar de remtrommel loopt en waar de remnok op zit die de remschoenen uit elkaar drukt bij het remmen. En je ziet op de foto ook de hevel met stang die naar het rechter rempedaal loopt. Dat rempedaal zelf zit op de remdwarsas die door de achterbrug loopt. Die remdwarsas staat niet op deze foto.
Clayson M80
@jammermaarhelaas dat bedoel ik ook, het linker pedaal zit vast met een spie
de rechter draait om de as net als het koppeling pedaal
+1
jammermaarhelaas
@Clayson M80

Klopt, maar die zien we op deze foto niet. naar ik begreep gaat de vraag niet over de dwarsas, maar over de as op de foto?
ivo-gielen
Het is idd de remas die de trompet ingaat. Bij demonteren vastgesteld dat Dit is een doorlopend gat is. As werd opgelast en opnieuw afgedraaid, toch nog lek. Weet iemand of dit gat aan de binnenkant van de trompet oorspronkelijk afgedicht is?
5000 fan
@ivo-gielen met een keering die je van buitenaf kunt monteren. echter zitten er in het gat ook bussen, zijn deze ook vervangen? of is alleen de as opgeknapt
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @ivo-gielen:
Weet iemand of dit gat aan de binnenkant van de trompet oorspronkelijk afgedicht is?

Kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat dit gat open hoort te zijn, de as rust gewoon in een blind gat (zoals links het geval is) en dit gat is om een of andere reden niet meer blind.

Heb je de trekker gebruikt gekocht?
+2
ha189
Zit dop achter, deze as gaat niet door het blok.
jammermaarhelaas
@ha189

Op de onderdelen tekening lijkt het alsof de dop er van buiten af in kan, en er dan ook een bus bij voor moet?
ivo-gielen
Is het mogelijk om de onderdelentekening te posten? Alvast bedankt.
jammermaarhelaas
@ivo-gielen

Zie je mailbox op deze site.
ivo-gielen
Bus is niet vervangen. Ik veronderstel dat er een afdichtplaatje oorspronkelijk aan de binnenkant van de trompet moet gezeten hebben. Zou dit graag met 100 procent weten vooraleer ik de trompet demonteer. Alvast bedankt voor jullie reacties.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN