Informatie over Gallignani 8100 E?

Hallo, ik wil een nieuwe klein pakken oers aankopen voor het volgend hooi seizoen, deze zou veel moeten dienen voor andere mensen hun percelen en ook voordroog kunnen persen want heb een wikkelaar.
Ik was altijd fervente fan van Welger heb er ook 2 oude maar die zijn aan vervanging toe.. kunnen niet goed mee in het voordroog persen en capaciteit moet omhoog.
Ik wou een andere welger aanschaffen maar ze blijven redelijk duur..
Nu kwam ik een Gallignani 8100 E tegen, ben niet zo echt thuis in de gallignani persen maar heb me wel laten zeggen dat het zeker goede capaciteitspersen zijn, ze komen in de buurt van welger..
Iemand die meer info/ ervaring heeft met deze persen? Kanaal afmetingen, knopers goed, capaciteit, etc etc ..
en misschIen iemand die mij wegwijs kan maken ik welke type’s gallignani heeft? Kan er niet echt aan uit en er is weinig van te vinden op internet..

Alvast bedankt! Grtn Hannes
Hannes.

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

county854t
Hallo, je zou is kunnen kijken op dutchbalerparts.nl
Hannes.
@county854t dankjewel, spijtig genoeg niks te vinden van het type 8100 E..
+1
Steyr.frl
Ik zou weer voor een welger gaan,in aanschaf duurder maar ook hogere restwaarde.
Een welger zal voordroog vast beter aankunnen,maar een kleinpakkenpers verniel je er mee.
Zwaar gewas wil ook niet mooi invoeren en het blijft ook vaak haken bij de pickupstrippen,heb dit bij meerdere merken meegemaakt.
+1
kerstrunner
Deze 8100 is eigenlijk een stro pers, baal afmetingen zijn ook groter dan andere persen (bvb Gallignani 7100) ook pick up is breder.
Gallignani's zijn heel goede persen voor droog hooi en stro, maar zoals Steyr.frl zegt, gaat ze in voordroog niet lang meegaan vrees ik.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden persen en informatie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!