Renault 56 - Wil niet heffen en hydrauliek doet het niet

Sinds afgelopen zaterdag wil mijn Renault 56 niet meer heffen en de hydrauliek doet het niet meer. De volgende zaken heb ik al uitgesloten.

- hydrauliekpomp vervangen.
- aanzuigfilter gereinigd.
- hydrauliekfilter onder tank gereinigd.
- olie ververst.

Hef gaat een klein stukje omhoog en stopt er vervolgens mee. Op de hydrauliek reageert de trekker niet. Ik ben een beetje ten einde raad, kan iemand mij zeggen waar dit probleem in kan zitten?
argelojr

Reacties

+1
nhmonteur
Ik heb dit ook een keer bij een Renault gehad.
Hierbij zat er onder het stuur een soort ventielen blokje. In dit blokje zat een soort schuif/klep. Hier zat het klein vuiltje tussen waardoor de olie rechtstreeks de retour in ging.
T930
@nhmonteur dat zal wel niet makkelijk zijn geweest om te vinden mooi dat we tractorfan hebben dan
nhmonteur
@T930 inderdaad lang naar gezocht. Maar heb dit uiteindelijk gevonden door hulp van hier. Iemand stuurde mij een hydraulisch schema. Daar kon je uit op maken dat er daar ergens iets moest zitten.
nhmonteur
@T930 hier de link van toen

tractorfan.nl/topic/91963/
Ferdinanddijkstra
Hoeveel druk levert de pomp rechtstreeks gemeten aan de pomp ?
Hoeveel druk levert de pomp gemeten op een hydrauliek nippel achter op de trekker ?
Is het lucht in het systeem ?
Is de olie schuim achtig ?
Zit er verschil in beide metingen dan is je overdruk ventiel stuk
argelojr
@Ferdinanddijkstra Kun je mij vertellen waar dit overdrukventiel zit? ik kan dit helaas niet uit de tekeningen halen.
Ferdinanddijkstra
@argelojr het overdruk ventiel zit naast het ventielenblok
Waarschijnlijk is dit de schuif geweest die bij jou vast zat
Goed idee om te meten
180 bar en dan nog ongeveer 35 liter bij een nieuwe pomp
argelojr
Ben inmiddels weer een stukje verder. Vanavond het ventielenblok onder de tank los gehad. Hier zat inderdaad een schuif vast, deze heb ik weer gangbaar gemaakt. Trekker wil weer heffen, maar als ik hem belast wil hij niet volledig omhoog. Heb het vermoeden dat de pomp die ik gewisseld heb niet helemaal lekker is. Zaterdag de opbrengst maar is meten, naar mijn weten zal dit ca. 180 bar moeten zijn.

Zaterdag weer een update

(klik om te vergroten)

argelojr
Pomp gaf maar 100 bar. Deze heb ik vervangen, maar toen was het probleem nog niet opgelost. We hadden nog een compleet ventielenblok liggen, deze heb ik uiteindelijk gemonteerd. Hef en hydrauliek werken weer perfect. Zal 1 dezer dagen het ventielenblok is demonteren en dan kijken wat het probleem was.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 56 en hebben de trefwoorden hydrauliek en hef geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!