Illustratie van:

Mc-Cormick D 217 - Differentieelslot werkt niet

Het differentieelslot van onze D-217 werkt niet. De hefboom gaat ook maar een klein stukje omhoog, volgens mij niet ver genoeg. En de hefboom doet ook weinig. Heeft iemand een idee wat er aan de hand zo kunnen zijn?

Deel dit topic

Reacties

jan4072
Het differentieel blokkeert door dat je met de hendel een pen in een gat drukt. Daarvoor moeten de pen en gat wel tegenover elkaar staan. Dit gebeurt pas als het enen wiel sneller draait dan het andere. Dus als je een bocht neemt of als het enen wiel meer slip heeft als het andere. Dus: om te kijken of het werkt de trekker een bocht laten maken en onder tussen het hendeltje omhoog BLIJVEN trekken en zeer waarschijnlijk dat op een gegeven moment de hendel wel meer omhoog wil en dan zal de trekker ook niet meer door de bocht willen maar recht gaan. LET OP. In deze situatie zit de boel onder spanning. Klein eindje achteruit rijden of andere kant op sturen en dan komt de pen uit het gat en is sper opgeheven.
john-oak
Als er nieuws is over het differentieelslot is, laat ik het hier weten. Het weer is echter nog te slecht om één en ander uit te proberen.
Deutz-oldie
Bij onze D217 drukken wij de hendel omlaag om de sper in te schakelen. Gewoon je voet erop en bochtje maken zoals hierboven gezegd.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 217 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0