Illustratie van:

Takeuchi TB 235 - Welke maat bak aan mijn powertilt?

Heren,

Aan mijn Takeuchi TB235 heb ik een Powertilt 06 hangen. Het betreft een jong gebruikte machine dus machine is niet samengesteld door ons. Er hangt nu een opschoonbak aan van 140cm. Bij het graven voel je de bak wegdrukken in het kantelstuk.

Bak te groot lijkt me? Ervaring is ook werken met een kleiner bak aan een 3,5 tonner maar wat is een mooie maat om dit kantelstuk ook in ere te houden?

Tevens zitten er 2 smeernippels op dit kantelsysteem aan de andere zijde hiervan zitten vlakke nippels met een veertje waar het systeem weer smeer uitduwt.
Er zit dus maar heel weinig vet in het syteem? Is dit normaal?
Wij zelf hebben nooit gewerkt met Powertilt misschien iemand ervaring?

Bedankt,

Deel dit topic

Reacties

+1
deufi
Bij 3,5 ton met PT-06 (weeg ca 75 kg) zou ik max 100 cm brede slotenbak er aan hangen. Mijn ervaring met Takeuchi is dat deze snel op zijn kant gaat (in ieder geval de TB250-2 waar ik pas in gedraaid heb).
+1
Fast Eddy
Dat is het nadeel van een Powertilt, je levert een beetje aan opbreekkracht in met zo`n ding. 140 bak is perfect voor de kraan qua breedte. Je kan een Powertilt ook opstellen dan wordt het doordrukken minder.
+2
massey6160
Ik heb er een 1.20 bak aan de powertilt hangen en dat gaat perfect. Ook een tb 235
+1
Tom VB
1200 is breed zat, icm ca.200 liter max.
+1
GROENEDEERE
140 cm is een mooie afwerkbak niet om te graven kost je enkel maar brandstof ook.
100 cm of 110 is mooier.
Het doordrukken is met zo'n bak ook normaal zo de makkelijkste weg als het zwaar wordt
+1
mdoornekamp
Ik vind 120 ool breed zat voor zo'n kraantje. Dan liever nog iets dieper om inhoud te krijgen. Ik heb zelf 140 breed aan 5.5 tonner. Wil ook niet breder.
+1
Joep930Power
Bedankt voor de reactie's!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Takeuchi TB 235 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
641