Boeren trekken met verlichte trekkers door Alkmaar. Optocht in de Beemster en de Schermer ingekort op last van de politie [video]

Het kan niemand zijn ontgaan: de boerenoptocht door Alkmaar, de Schermer en de Beemster, zaterdag 19 december. De boeren trokken ’s middags Alkmaar, gezeten op prachtig verlichte trekkers, om kerstpakketten uit te delen.’ s Avonds reden de boeren de Schermer en de Beemster in met naar schatting meer dan 300 tractoren. Dat waren er te veel. Het hele verkeer kwam vast te zitten.



De boeren vonden het erg sneu dat ze niet konden vasthouden aan hun geplande route, aangezien er publiek langs de route stond te wachten op de komst van de lange stoet van de met lichtjes versierde trekkers. Maar nee, het was volgens de politie beter om er niet langs te rijden. ,,Het is niet anders”, zei mede-organisator Ad Baltus die in overleg was met de politie. Agenten regelden het verkeer. Om 20.15 uur viel het besluit: Route inkorten. De politie was elders nodig, lieten de agenten de organisatie weten en had daardoor niet mankracht meer om alles in goede banen te leiden.

Zaterdagmiddag waren drie kleinere colonnes van trekkers de stad al binnen getrokken. Dit gebeurde aanvankelijk onder politiebegeleiding. Bij sommige woningen stopten ze om kerstpakketten uit te delen. Het charme-offensief van de boeren trok heel veel aandacht en kon op steun rekenen van het publiek. De actie ’s middags werd door omstanders sympathiek gevonden.

Deel dit topic

Reacties

trekkerdockter
Poah mooie 6620 in het onderste filmpje!
cs-agrar
Er wordt zelfs over rond de 500 trekkers gesproken
+1
zeppmann1
@cs-agrar Het waren 310 trekkers.
diekman
Waar bestellen jullie al die lampjes in corona tijd
+1
nicolien
@diekman alibaba
+2
david2
@nicolien dan moet je blij zijn als de lampjes er volgend jaar kerst zijn🤣🤣🤣🤣
casev
@david2 valt mee. Veel spullen van aliexpress komen tegenwoordig uit Spanje of Rusland, waar ze blijkbaar al distributie centra hebben. De laatste bestelling hier, was in ieder geval binnen 4 dagen thuisbezorgd
+1
trekkerdockter
@diekman net op tijd (maandag) bij de Blokker en Action gehaald.
Albert Peters
Leuk idee
jehan
Zag het gisteravond op tv ..goeie actie
+1
casejxu
Was n heel mooi rondje!

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+6
Bartlehiemboer
Dubbel gevoel er bij, een hele mooie actie maar waarom "vergeet" Rutte deze groep die even een attentie verdient en daarnaast ook de boeren... De boeren staan er maar weer vanuit hun hart.
Fijne kerstdagen allen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0