Fiat 70-90 - Koppeling Fiat 70-90

Als ik de aftakas in wil schakelen begint de koppeling heel erg te crossen zegmaar, ik heb dan de koppeling van de aftakas en de rijkoppeling bijde "in". Heeft iemand een idee waardoor dit kan en hoe dit verholpen kan worden? Kheb het idee dat het steeds erger word.

Deel dit topic

Valtra96

Reacties

hansjee
Hij 'krast'altijd een beetje, als dit heel erg begint te worden is de kopppeling misschien versleten, of je moet deze bijstellen.
valmet
Koppeling versleten. de druklagers komen dan tegen elkaar, bij stellen lukt dan niet meer.
Valtra96
@valmet

Kan dit een oorzaak hebben? Want dit is 3 jaar geleden allemaal vervangen!
daniel-2142
Wij hebben het bij onze inter ook gehad maar je kan hem bij ons snel aandoen naars het stuur en ook achter de stoel een hendel om zetten dat hij helemaal uit staat en als ik dus de (snelle) hendel op uit heb staan en achter de stoel op aan dan staan de lagers onder druk. dat moet je zo min mogelijk hebben.
RTSR97
Mijn oom heeft dat ook met 70-90 en met de 100-90 wat de oorzaak is weet ik niet
Valtra96
Veel voorkomend kwaaltje dus denk ik? Je hoort het wel meer over de 90 serie. Zal wel eens horen bij LMB. Bedankt voor de info allemaal!
jouwstra
@Valtra96

maakt niet zoveel uit dat hij 3 jaar geleden is vervangen, hoeveel uur heeft deze trekker gedraait nadat alles is gereviseert
johndeerefiat
Mischien moet je de koppelingskabel wat aan spannen. In het fiat boekje staat hoe hoeg het koppelingspandaal moet staan in cm. (onderkant cabine vloer tot koppelingspandaal)
Valtra96
@jouwstra

Nee das waar, In elke geval niet veel.
Valtra96
@johndeerefiat

Bedankt, zal kijken!
jouwstra
@Valtra96

ok, dan houdt ik me ook bij johndeerefiat zijn gedachte. Kan ook zijn dat de kabel losgegaan is of stuk getrokken, even onder de cabine kruipen.
HesselFiatpower
Ligt eraan wat je met de trekker doet bij zwaar werk is hij sneller versleten
redeagle14
@valtra96

Is de steun van de kabel al verzwaard bij het koppelingshuis? De hele 90 serie had daar een probleem met een verbuigende steun welke verzwaard moest worden. Als dit niet is gebeurd dan mis je een stuk van de slag.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 70-90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!