Illustratie van:

Massey Ferguson 6460 - Oorzaak kapotte demperplaat

Goedemorgen,

De demperplaat van onze 6460 dyna 6 is voor de 2e keer in ruim 7000 uur kapot. Nu vroeg ik mij af wat de oorzaken kunnen zijn, en ja ik heb er al meerderen gezien met dit probleem van dit type.

Paar zaken:
Eerste 6500 uur vooral gebruikt om de mengwagen te laden.
Mest put mixen zo nu en dan.
Heeft een tijdje voer gemengd op 540 eco.

Deel dit topic

Reacties

casejxu
Wat voor aftakas gebruik je met mixen? En onder welke hoek staat ie?
+1
mf 6150
@casejxu
Een 'gewone' lange aftakas van een lely schudder. Zal even een foto oploaden
+1
casejxu
@mf 6150 grote kans dat dat de boosdoender is. Onze jxu begint de 3e in 6000 uur te rommelen. Gaat stuk door geen groothoek aftakas onder n hoek te gebruiken
mf 6150
@casejxu
De monteur zei hetzelfde. Maar dan vraag ik me af hoe anderen dat doen? Je ziet soms onmogelijke hoeken, en deze valt best mee volgensmij. 6460 staat ook op blokken van voor trouwens
mf 6150
@casejxu
tractorfan.nl/picture/1390560/…
De mf staat natuurlijk hoger op z'n poten
casejxu
@mf 6150 denk dat dat m is. Trekker rammelde waarschijnlijk al n tijdje....
mf 6150
@casejxu
Ja al een half jaar.... Heeft nieteens gek veel gemixed, meestal zet ik de fendt ervoor
+1
casejxu
@mf 6150 t is ook zo gebeurd is mijn ervaring..... die van ons rammelt al weer ruim n jaar. Mooiste is de inter de voor bij ons maar de jxu staat altijd vrij dus pak je makkelijker
+1
rommert14
@casejxu wij hebben nog 2 snedes gemaaid met een demperplaat waar een hoek uit mistte, monteur kwam erachter net voor de derde snee, daarna hebben ze hem snachts in de werkplaats gehad en de volgende ochtend was ie weer klaar. Wel een dikke rekening 😅
hobbyboer
Quote Reactie van @mf 6150:
tractorfan.nl/picture/1390560/…De mf staat natuurlijk hoger op z'n poten

Ik zou de mixer een stukje omhoog doen, zover tot beide kruisjes van de aftakas dezelfde hoek maken.
mf 6150
@hobbyboer
Dan maar gewoon aankoppelen en een korte tussenas ertussen?
@mf 6150 volgens mij had vecoma nog een zwaardere dan originele oplossing voor die demperplaat als ik me het nog goed weet te herinneren. Is het navragen nog wel even waard denk ik. Volgens mij hebben we die erin laten zetten toendertijd en kort daarna de trekker ingeruild, dus geen ervaring d'r mee.
mf 6150
@Masseyfergusondriver
Hmm doen we dat voor de volgende keer, zit net een nieuwe in
@mf 6150 bokt die trekker ook heel erg tijdens vooruit achteruit en met schakelen? Deed die van ons wel en daar heeft de transmissie ook goed van te lijden denk ik.
mf 6150
@Masseyfergusondriver
Nee dat niet gelukkig
+1
EA_MF
Monteur hier zei ook dat t door de aftakas kwam, bij ons lag de eerste dr na 4000 uur uit.
mf 6150
@EA_MF
Hoe heb jij het toen veranderd? Bij ons de eerste met 4800 dacht ik
+1
roscho
@mf 6150 Ik weet niet precies om welke demperplaat het hier gaat, maar ik concludeer dat het iets met trillingen in de aftakas te maken heeft.
Een aftakas veroorzaakt trillingen als:
- beide hoeken van de kruiskoppelingen niet gelijk zijn. Bijvoorbeeld bij een mixer staat de aftakas van de trekker horizontaal, maar die van de mixer niet, de mixer steekt immers in een put. Oplossing: zet de trekker een beetje achterover. Of de frees wordt niet met de glijplaat, maar met de topstang dieper gesteld. Het werktuig moet altijd (net zo) horizontaal staan als de trekker.
- beide aftakasbuizen verkeerd in elkaar geschoven zijn, als aan de trekkerzijde een platte kant van de kruiskoppeling boven is, moet diezelfde platte kant ook aan het werktuig boven zijn. Veel aftakassen hebben daartegen een beveiliging doordat de spiebanen maar op 1 manier in elkaar kunnen worden geschoven, maar niet allemaal. Of soms gaat dit bij het repareren van een aftakas fout.
mf 6150
@roscho
Dankje! Helemaal niet aan gedacht, ik ga meteen kijken
EA_MF
@mf 6150 nieuwe demperplaat dr in, verder niks veranderd.
+8
InsaneNL
Wat betreft de aftakas hoeken laat deze video heel goed zien wat er gebeurd.
Fordje4600
Hier nooit grote hoeken en de 1ste was er bij 3500 uur uit bij een 8340, de 2de ging bij 19800 uur kapot
redeagle14
De meesten mixen met een te lange aftakas. Een kortere en voor wielen op klossen is het mooiste mixen. Een groothoek is mooi als elk kwartier smeert.
mf 6150
Niet de juiste hoeken van de tussenas is de enige oorzaak? Zat er zelf aan te denken dat het misschien ook deels kan komen doordat 1 van de bestuurders vaak het koppelingspedaal half intrapte met gras uitkuilen, en dan volgas de kuilhapper dicht deed. Dat toch elke keer net wel net niet pakte. Of is dat een onzinnige gedachte?
Welgerap52
Het komt toch ook veel vaker voor bij 4 cilinders volgens mij

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6460 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
838