Welke hydrauliek buis gebruiken jullie.

Welke Hydrauliek buis gebruiken jullie ter vervanging van de oude leidingen? gefosfateerde, verzonken, of RVS? Zijn deze allemaal even gemakkelijk te buigen en eventueel te lassen (tig). BVD.

Deel dit topic

Reacties

redeagle14
Gewoon standaard verzinkt leiding gebruiken. Makkelijk te verwerken. RVS is vaak veel te duur.
+1
inspecteurfendt
Wij gebruiken op het werk altijd “wit gepassiveerde” leidingen. Zijn makkelijk plooibaar met het juiste gereedschap. Heb ze nog nooit moeten lassen maar dat mag geen probleem geven denk ik.
BouwmanH
Verzinkt is idd prima; alleen om te verven/spuiten is de zwarte beter voor de hechting.
cormickje
Ok, dank. Kunnen die 12 x 1.5 mm, met een gewoon buigijzer gebogen worden? Die ook bij CV leiding gebruikt wordt? Of moet er wat zwaarder gereedschap komen??
Albert Peters
@cormickje dat gaat prima met gewoon materiaal
redeagle14
@cormickje dat gaat wel maar krijg je wel hele grote bochten. Een rolbuiger buigt korter en makkelijker.
cormickje
@redeagle14 dat dacht ik ook al, maar kan nergens een rolbuiger vinden geschikt voor kleinere diameters. Iemand tips?
redeagle14
@cormickje lmb heeft wel een rolbuiger. Of je koopt zelf een set.
inspecteurfendt
@cormickje ik heb mezelf enkele maanden geleden ook moeten behelpen omdat ik geen rolbuiger bij de hand had. Snel latjes rond een versleten as (juiste dikte voor de radius) gelast op de afstand van de leiding zodat deze niet scheef trok. Dit baksel in de bankvijs en de leiding verwarmd met de gasbrander. Was nog goed gelukt en de klant kon voort.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN