Hydraulisch enkelleiding remsysteem ombouwen naar dubbelleiding systeem

Hallo

Ik zit te denken om een nieuwe aanhangwagen te kopen voor mij renault ares 616 rz. Echter is de regelgeving rond de remmen bij aanhangwagens veranderd naar verplicht dubbel leiding remsysteem. Mijn renaulft heeft alleen een enkele hydraulische remleiding. Waardoor ik een nieuwe aanhangwagen niet kan remmen.

Is het haalbaar om mij renault om te bouwen naar een dubbele hydraulische remleiding? Wat is hier voor nodig? Is dit gemakkelijk zelf te doen? En wat moet zoiets kosten?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

+2
rickboer blija
Het kost wel wat extra, maar als ik jou was zou ik voor luchtremmen gaan.
Er is voor de Ares wel een dubbel leiding systeem verkrijgbaar maar erg duur.
Daarbij komt dat er eigenlijk geen aanhanger fabrikanten voor dit systeem kiezen en dus niet aantrekkelijk om pontje bouwen.
Bovendien is het erg storings gevoelig.
Wat rickboer blija al vermeld is dat je beter voor een lucht systeem kan gaan.
Dat verdient zich altijd terug.
Voor 2500,- heb je al een complete set volgens mij
En dan kan elke lucht geremde aanhanger er straks achter
En het is ook nog eens handig om je banden op te pompen of machines schoon te blazen , of je koelers van de trekker.
rickboer blija
@Ferdinanddijkstra daarnaast verwacht ik ook dat je nieuwe aanhanger meer waard is met luchtremmen dan met dubbele olie remmen
caseboy
@Ferdinanddijkstra bovendien zijn remdelen voor lucht (remboosters, ventielen en etc) ook veel makkelijker te vinden en ook relatief goedkoop.
casejxu
Als goed is werkt jou wagenremsysteem ook op 1 leiding. Maar als je verwacht binnen nu en enkele jaren n andere trekker te kopen kies lucht!
redeagle14
@David-B er is nog geen goedgekeurd 2 leiding hydraulisch remsysteem voor aanhangers. Gewoon lucht nemen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0