Illustratie van:

Fordson Super Dexta - inschrijven

Ik heb een Super Dexta van 1962 (serienummer 09B727672) geërfd van mijn grootvader. De tractor heeft nooit op de weg gereden en is dusdanig nooit ingeschreven geweest. Ik heb ook niks van documenten (factuur, gelijkvormigheidsattest...) van deze tractor. Weet er iemand hoe ik deze toch correct kan inschrijven IN BELGIE ? Heeft er iemand ervaring mee? Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

dennis fordson
Een hele snelle opslossing ga in nl wonen 😃

nee maar volggens mij kan dat heel lang duren
valmet6400power
Geen idee hoe, maar wees maar zuinig er op, dappere trekkertjes!
jelledexta
Niet weg doen hoor! Al moet je dat zelf weten natuurlijk..
Maar probeer hem wel in ere te houden en niet eraan te lassen enzo, dat is echt heel zonde!
suc6 met inschrijven
Pauls
Je kan best langsgaan bij dealer / importeur van ford /new holland. Die zouden U kunnen verder helpen om aan de nodige papieren te komen. Wel zal je er mee langs de keuring moeten om deze toe te laten op de weg. Meestal moet je dan de nodige verlichting vernieuwen, speling op de stuurinrichting mag er niet zijn, banden van de juiste maat zoals op het gelijkvormigheidsattest, ze mogen redelijk kaal zijn, dat maakt niet uit. Ook brandblusser moet aanwezig zijn en de remmen moet voldoende afremmen. Als je het papier moest toe krijgen kijk dan vooral of het maximum sleepgewicht vermeld is, als je ooit betrokken bent bij een (dodelijk) ongeval en je hebt meer gewicht aanhangen dan op het papier vermeld, ben je altijd in fout, soms durven ze hier het maximum hefgewicht invullen( ong 1500 kg), en best is dat ze het open laten, dan mag je tot 40 ton slepen op de weg.
julieke
Je moet ook langs gaan bij de douane deze maken je dan een roze formulier met witte stikker erop met dat papier ga je dan naar de vezekeringsagent deze zet daar dan een stempel op ,dan moet je nog een papier hebben van inporteur en eventueel een gelijkvormigheidsattest(als dat toen al bestond)en met deze papieren ga je naar de autokeuring deze geven je dan een papier (technische keuring)en dan kan je platen gaan aanvragen en naar de keuring gaan om hem te laten keuren op verlichting enz
ps ik ben ook aan het rondrijden voor de nodige documenten
julieke
Ik heb net nog rondgebeld omdat mijn trekker ook nooit in Belgie is ingeschreven en inderdaad je moet langs een dealer gaan deze sturen dan een papier op naar New Holland en daar zoeken ze dan u chassisnr op maar de prijs kan oplopen tot 150 euro dus nog veel success
Pauls
Die 150 euro, zijn meestal maar kleine kosten in vergelijking met het helemaal in orde brengen voor de technische keuring, zoals ik al eerder aangaf. Als je de papieren aanvraagt en in bezit hebt moet je binnen een redelijke termijn (ik dacht 6 maanden) naar de keuring zijn geweest. Kan je best ook vragen aan de dealer. Ik weet niet zeker of dit nu ook zo nog is maar een 20 jaar geleden was het wel zo.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
5