Trekkers niet welkom

LEMMER – Mensen die met een (kleine) trekker naar het milieuterrein togen om daar wat grotere partijen groenafval te deponeren werden weggestuurd met hun lading. Zij mochten het terrein niet op en moesten huiswaarts keren om hun lading over te laden op een gewone kar en een paar keer heen en weer rijden. Op het [...]

Deel dit topic

Reacties

+1
valmet 605
Bekend verhaal in heel Nederland. Ik moet al verklaren waar mijn vuil vandaan komt. Dit betreft dan echt gewoon privé vuil. Alleen al omdat ik een werkauto heb. Werkverkeer enz eraf schroeven helpt al. Elke gemeente heeft weer nieuwe kronkels.
mestyle
Hier nooit een probleem als ik met oldtimer en kar aankom. Doe dat al mooie poos
+5
Fordje4600
Heel simpel, voor het hek de hydrauliekhendel aantrekken en rije maar
+1
fendt308-driver
Hier in de buurt zijn trekkers ook niet welkom op het gemeente erf. En iedere keer dat je komt word steeds duurder. Snap het niet waarom we last blijven houden van zwerfvuil 🤷🏻‍♂️
+1
RVM
@fendt308-driver 1 januari 2020 zijn de lasten hier enorm omhoog gegaan. Laatste dagen 2019 stond er elke dag een file van 1km voor de poort. Ik kom er alleen nog voor asbest, dat is gratis.
Fendt926Driver
Hier bij het brengpunt ben je nog steeds welkom met trekker en dumper afval of platte kar met netjes ingepakt asbest.
Als je maar betaald
Sjon
Hier kom je met een trekker de gemeentelijke stort ook niet op.

Maar vanwege het stookverbod komen ze hier alle snoeihout GRATIS bij je thuis ophalen. Alleen even melden en langs de weg leggen.
@Sjon komen die ook naar Friesland? Heb nog een kleine hoeveelheid...
Fast Eddy
Het hier al jaren niet toegestaan om je (groen)afval niet met een trekker of vrachtwagen te brengen.
Maar sinds kort mag je groenafval met de trekker wel weer brengen als je van tevoren even belt. Ze zijn er achter dat het een stuk rustiger wordt als je 1 vracht met de trekker brengt of dat je6 keer een aanhanger met de auto brengt.
ambu954
Hier in Zuid West Drenthe mag het ook niet meer .Twee jaar geleden nog wel bij het stort geweest met een kipper vol met takken , op het terrein werd mij verteld dat ik hem met de hand leeg moest gooien . Maarja wat we met olie druk kunnen doen we niet met bloeddruk ( dus ze waren niet blij ) We moesten wel over de weegbrug dus netjes betaalt . 😄
+1
@ambu954 gewoon zeggen dat je het ventiel met de hand heb bediend! 🤣
mdoornekamp
Het gratis storten is bij ons bedoeld voor particulier. Als hoveniers en boom kappers dan met kipers/containers vol groen aan komen gaat het niet goed. Als je belt mag je wel een keer met trekker en kipertje komen. Geen 40 cubs 3 asser.

Ik gooi het groen altijd op grote tandem asser. Auto van de vrouwe ervoor. Dan krijg je geen problemen
Hier in de buurt zijn elk jaar wel paasvuren
De ene betaal je 10tje per vracht, bij de ander kun je het zo brengen. Ideaal, maar dat is maar een maandje per jaar, dus opsparen of niet te vroeg gaan snoeien...
Paasvuur van de oudjaarsploeg uiteraard even flink sponsoren als ze in de fik gaan 🍻🍻
Helaas ging dat afgelopen jaar niet door, dus hier liggen nog een paar kiepertjes takken..
roscho
Belachelijk dit! Stel dat je met enkele buren een volle kieper snoeihout hebt, dan zou je die dus niet mogen brengen. Dat er gecontroleerd wordt of er ander afval tussen zit, is prima, maar dat trekkers en vrachtwagens met kiepers geweigerd worden niet. En verder wordt dit materiaal gecomposteerd of zelfs verwerkt tot energiedrager. Daarvoor moet je weer flink betalen als je het nodig hebt. Het verwerken van groenafval zou in principe dus (bijna) kostendekkend kunnen zijn.
Ze doen net of ze dit materiaal met de hand uit elkaar moeten trekken, maar een keer in de zoveel tijd komt er een grote snipperaar die alles in een uurtje met de kraan naar binnen trekt. En zo niet, dan moet de gemeente haar beleid eens onder de loep houden of het niet gemakkelijker en economischer kan.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0