Kosten registratie en kentekenen landbouwvoertuigen beperkt

Fedecom heeft samen met Cumela, BMWT en LTO, in het overleg met het Ministerie I&W, bereikt dat de kosten van registratie van nieuwe (land)bouwvoertuigen per 1 januari 2021 beperkt blijven. Dat meldt de brancheorganisatie. Met het Ministerie is afgesproken dat tot 1 juli 2021 de registratie van nieuwe (land)bouwvoertuigen ook op een vereenvoudigde wijze kan plaatsvinden.

De afspraak met Ministerie I&W en RDW houdt in dat de fysieke identificatie en technische beoordeling door de RDW-medewerker (met de bijbehorende voorrijkosten en inspectiekosten) niet plaats hoeft te vinden. Identificatie en registratie van een voertuig vindt per 1 juli aanstaande plaats via een digitale inschrijving van EU type-goedgekeurde voertuigen (met COC/CvO verklaring), van voertuigen met een Nationale typgoedkeuring of een individueel goedkeuringscertificaat (ICG). Alles is erop gericht om het gehele traject zoveel mogelijk digitaal uit te voeren. De RDW denkt hiervoor in samenwerking met de sector op 1 juli klaar te zijn.

Registreren als MMBS
Deze afspraak betekent dat nieuwe voertuigen van 1 januari 2021 tot uiterlijk 1 juli 2021 ook online kunnen worden geregistreerd via rdw.nl/registreren. Mobiele machines (o.a. zelfrijders, heftrucks, tuin- en parkmachines) worden via deze route geregistreerd als motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS). De basis hiervoor vormt de werkwijze en de registratiegegevens zoals die voor de bestaande (land)bouwvoertuigen zijn voorbereid. Deze gegevens kunnen o.a. van het Certificaat van Overeenstemming (CvO) of Individueel Goedkeuringscertificaat (IGC) worden overgenomen.

Deze wijziging op de valreep is volgens Fedecom een meevaller, maar betekent ook een wijziging van de werkzaamheden vanaf 1 januari. Daarom organiseert Fedecom voor haar leden een webinar op dinsdag 29 december om 16.00 uur om de laatste wijzigingen in de regelgeving en werkwijze toe te lichten.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0