International 624 - Spaningsregelaar en dynamo uitmeten

Hallo,
Volgens mij laad mn 624 zij accu niet op.
Als ik de pluspool van de accu losmaak wn meet op de kabel meet ik 0 volt dit zou toch +- 14 volt moeten zijn?
Dus hierbij de vraag: hoe kan ik de spanningsregelaar en dynamo uitmeten?
Mvg jelle

Deel dit topic

vanheule

Reacties

Klein Rot
@vanheule
Je moet de accu spanning meten bij stilstaande motor, deze zou dan rond de 12 volt moeten zijn. Daarna de accu spanning met draaiende motor meten toerental van de motor verhogen naar 1500 omw/min dan weer de accu spanning meten dit moet dan tegen de 14 volt liggen.
De dynamo levert geen spanning als de accu is afgekoppeld het laadcircuit heeft de accu spanning nodig voor het veld van de dynamo, geen veld is geen laadspanning.
vanheule
@Klein Rot ok danku dit probeer ik eens
vanheule
@Klein Rot ik meet even veel spanning met draaiende motor als met motor die af ligt 12.4v
Hoe kan ik weten wat ik moet vervangen? Spanningsregelaar of dynamo
Ben423
Kijk eerst eens naar de koolborstels van de dynamo, als deze versleten zijn is de contactdruk te laag. Nieuwe koolborstels zijn goedkoper dan een nieuwe dynamo.
Klein Rot
@Ben423
Klopt deze slijten na jaren gebruik zodat ze geen contact meer maken
vanheule
@Klein Rot dus hoe weet ik welke van de 2 ik moet vervangen?
Klein Rot
@vanheule
Begin met de koolborstels die zijn het goedkoopste. Wat ook kan is de dynamo en de spanningsregelaar naar een revisie bedrijf brengen die kunnen de delen doormeten en direct repareren dan kan de 624 weer jaren vooruit.
Corne S
Doet het laadlampje op het dashboard het nog wel?
ROBBYV
BESTE VANHEULE
ik zit met het zelfde probleem maar ik heb een losse kabel, wat wel eens het probleem kan geven . H et is een groen oranje draad aan de alternator en weet niet waar ik deze moet bevestigen . Is er een mogelijkheid om een foto van een juiste aansluiting door te sturen . MVG Robby
vanheule
@ROBBYV volgens mij moet je kabeltje op de D+ zo is het bij mijn dynamo en op de spanningsregelaar zit hij bij mij op FLD
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 624 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!