New Holland TS - Voorlichten van ts135a verkleuren(lelijk geel)

Hallo,

Weet iemand hoe je dit lelijk geel terug kan opblinken ofzo? Door te polijsten, of wat kan je daar aan doen. En is het direct heel de kant vervangen? Of zou je het glas apart kunnen verkrijgen.

Alvast bedankt,
Gilles
Gillesvdw

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
mklok
Heb pas bij de buurman deze lampen vervangen . Waren ook geel , je kan ze ook wel polijsten maar dan zien ze er na een jaar weer geel. Ik heb ze via Bruyntrac kunnen kopen en de prijs viel mij mee. ongeveer € 400 voor de twee.
MASSEY-MOOI
Is die steun voor cerea GPS?
Gillesvdw
@MASSEY-MOOI Ja, steun voor Trimble Gps van newholland. FM750
roscho
Je kunt de lampen polijsten. Bijvoorbeeld op de manier in de link: tuning-gids.nl/koplampen-polijsten.htm/#
Maar er zijn ook bedrijven die dit voor je kunnen doen. Dan word na de polijstactie de lampen ook weer voorzien van een blanke lak, zodat het plastic beter beschermd is tegen uv-licht.
Hierboven wordt een prijs van €400 genoemd, dat is voor nieuwe geen gekke prijs, maar aan polijstpasta en bijbehorend polijstpadje ben je dat lang niet kwijt.
+2
nhmonteur
Gewoon 2 nieuwe monteren. je krijgt ze nooit weer helemaal glanzend zoals ze waren. Kosten 198 per kant.
mklok
@nhmonteur dat is ook de juiste beslissing. Meestal zitten er op de oude haarscheurtjes e.d.
roscho
@nhmonteur Ik ben bang dat als je dezelfde kwaliteit (dus originele) monteert, je over een jaar of 7 opnieuw nieuwe moet monteren.
Zeemees
@roscho Zijn denk ik alleen de eerste series die dit hebben. Heb het in ieder geval alleen nog maar bij oudere TSA's gezien terwijl er ook T6000 en T6 series zijn met deze lampen. Onze 2 TSA's hebben het in ieder geval ook niet, zijn nu zo'n 10 jaar oud maar staan wel altijd binnen.
roscho
@Zeemees Binnen staan scheelt veel, ze worden dof doordat UV-licht de bovenste laag van het plastic aantast. Met zo'n polijstset kun je die bovenste laag eraf krijgen en vernieuwen. Dat schijnt weer een jaar of 10 mee te gaan. Met 1 setje kun je 2x polijsten, dus dan ben je 20 jaar verder. Kost lang geen €400, maar je wel even een paar uurtjes (en liefst ook een polijstmachientje) investeren.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!