Werking hefinrichting McCormick Farmall D320

Ik heb een vraag over de hefinrichting van de McCormick Farmal D320

Volgens het instructie boek is de hef dubbel werkend.
Wat ik zo op Internet kan vinden heeft de hef geen automatische regelingen.

Op het (één hendel) ventiel waar de hef mee bediend wordt zit een draaiknop, als de horizontaal staat dan kan je de hef omhoog halen maar zodra je de hendel weer neutraal zet zakt de hef naar beneden.

Als de knop verticaal staat dan kan je de hef omhoog en omlaag bedienen en blijft de hef staan in de positie waar je hem stopt. DE heeft zakt niet in ook niet met behoorlijk gewicht erin.

Mijn eerste vraag: Is de werking daadwerkelijk zo als ik hem beschrijf?

De hef is niet heel mooi en geleidelijk te bedienen dat werkt nogal schokkerig, met name met behoorlijk gewicht erin. Is dat normaal? Kan ik iets doen of instellen om dat vloeiender te laten verlopen?

De hef zakt door tot op de grond (vaak redelijk ongecontrolleerd) en wel zover dar de trekker wat omhoog geduwd wordt. Is dat normaal? Of moet er wat ingesteld worden?

Tot slot de instructie en onderhouds boeken die ik heb zeggen weinig tot niets over de hef.

Mooie jaarwisseling allen......

Deel dit topic

Loev

Reacties

+1
Klein Rot
@Loev
Je kan de hef gecontroleerd laten heffen en dalen door de bedieningshendel niet helemaal tot zijn aanslag door te drukken, dalen kan ook door de draaiknop rustig van verticaal naar horizontaal te draaien een stukje is al voldoende om hem te laten dalen.
DE hefarmen mogen niet de grond raken als de hef in de laagste stand staat, je kan dit aanpassen door de bovenste hefarmen te demonteren en ze 1 of 2 tandjes op de hefas omhoog te zetten.
Loev
Hallo @Klein Rot

Dank voor je reactie, Ik probeer idd de hendel heel gedoseerd te bedienen. Ik hoor ook dat de klep opengaat en hoor dan geruis maar de hef doet het dan nog niet, je ziet wel dat hij "tegen bewegen aan" zit. en dan ineens gaat hij werken, eigenlijk te heftig voor het mooie.

Ik zal de bovenste hefarmen eens verstellen. Ik laat het weten......
Loev
Hallo @Klein Rot
Het laten zakken van de hef met behulp van de draaiknop gaat vele malen beter! Dank je voor de tip!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden hefinrichting , hydrauliek , hef en hydroliek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!