Fordson Major - Drie zwarte en een blanke zuiger met beschadiging en startproblemen met trekker

Hallo,

Ik heb een fordson major die niet goed wil starten alleen met remmenreiniger krijg je hem aan of na meer dan 100 meter aantrekken en als hij loopt gaat hij na een poosje (5 min soms korter of langer) zwaar lopen en stopt hij ermee.
Ik denk dat de buitenste twee cilinders het niet helemaal goed doen want aan het spruitstuk voel je pas na een poosje draaien dat ze warm worden en de binnenste zijn al wel heel heet.
(Er komt ook rook onder aan een klepsteel vandaan weet niet hoe dat komt.)

Nu heb ik de cilinderkop er af en zie geen kromme kleppen en eigenlijk ook niet veel andere dingen als alleen dat ik drie zwarte en een blanke zuiger zie, op de blanke zuiger zitten beschadigingen en ook op de cilinderbus zitten helemaal boven aan ook beschadigingen, deze zitten boven het zuigerveren niveau vlg mij.
Tussen de twee kleppen ook al bij de tweede cilinder vanaf het stuur (dit is de blanke) zit een scheurtje zie foto 1.

Dat is een heel verhaal maar volgens mij hoeven de buitensten er niet minder van te lopen.
Fernand

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major en hebben de trefwoorden startproblemen en cilinderkop geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!