Trekker ontvetten voor spuiten

Ik ben op zoek naar goede siliconenvrije ontvetter. Wie kan mij goede ontvetter aanraden voordat ik de trekker ga herspuiten
Romkerozema

Reacties

Fendt926Driver
Dasty van de action.
+3
Bietenbrug
@Fendt926Driver dasty is van Wibra, werkt wel goed.
Fendt926Driver
@Bietenbrug aahh ok. Ben niet zo n winkelwonder.
schluterman
Remmen reiniger
Henk 1120
Ik doe dat altijd met st Marc verfreiniger/ontvetter met Scotch Brite matjes. Werkt prima.
Ford revisiemotor
Water met ammoniak, gebruiken schilders ook voor het schilderen.
Henk 1120
@Ford revisiemotor Zou ik dit toch eens proberen. Dit schrijven schilders over st Marc
"St Marc is ideaal voor het reinigen van (bestaande) verflagen. Het product is een effectief reinigingsmiddel en ontvet het oppervlak zeer grondig. Het product is biologisch afbreekbaar en daardoor beter voor het mileu en handen. Daardoor is St Marc een zeer goed alternatief voor ammonia." Heb gezien hoe ze in het verleden de vette spanten in onze verspanings hal hier mee schoon maakten, voor het schilderen. Toen is me de werking wel duidelijk geworden en gebruik ik nooit geen ammoniak meer.
+1
jd4050
@Henk 1120

Dit werkt ook goed inderdaad, en beter als dat gestink.
roscho
Ik heb voor een vet geworden wagenkoppeling een spuitbus grillreiniger gebruikt. Wel na 5 minuten goed afspuiten en daarna zo snel mogelijk in de lak, het wordt er erg schraal van.
johndeere 2650
lackwelt24.de/de/product_info.php/… deze gebruik ik altijd werkt goed kit gaat er zelfs van los
inspecteurfendt
Wij gebruiken altijd remreiniger, vervliegt zeer snel dus er kunnen geen ongewenste druppels ontvetter overblijven tijdens het spuiten
Corne S
@inspecteurfendt

Remreiniger laat een waas achter. Ik vraag me af dat niet tussen de lagen blijft zitten / nieuwe verf goed hecht.
sallander
@Corne S dan heb je t verkeerde merk. Van Granit bevalt mij wel goed
+1
jd4050
@sallander

Die van motip laat ook niks achter
2850Johndeere6R
@Corne S Eurol geeft ook geen waas
Jan mf6465
Ik gebruik altijd thinner op oude laklagen en blank metaal. De oude verf word een klein beetje zacht ervan. De nieuwe verf hecht hier enorm goed op. Ze versmelten een beetje in elkaar.
Fendt926Driver
@Jan mf6465 thinner doen wij na de dasty. Voor de dasty proberen we met de warmwater hogedrukspuit het laatste vet eraf te krijgen
En de thinner gewoon in de verfspuit er overheen
Husqvarna
@Jan mf6465
Hoe brengen jullie dat er op dan, met een doek of een spuitbus ofzo?
+2
Jan mf6465
@Husqvarna
Gewoon op een (witte) doek. Als je een paar keer veegt zie je zo een beetje van de oude kleur op je doek verschijnen. Dan is de oude verf wat aan het reageren op de thinner en is het goed ontvet. Als het 2k lak is wat erop zit reageerd het bijna niet op de thinner. Als de oude verflaag fel reageerd op de thinner is het echte kut verf. Doe die dan maar af tot op het blank metaal. Dan gaat ze ook reageren op de nieuwe verflaag want daar zitten ook solventen in waar die oude laag op gaat reageren.
tom-cox
Twido ovenreiniger van aldi werkt ook zeer goed. vormt een soort schuim en blijft er dus even op zitten om goed zijn werk te doen.
AG35
Na het schoonmaken met de warmwater hd reiniger, schuur ik, voor zover mogelijk de oude lak licht op. daarna afblazen met lucht, en dan proberen of de oude lak tegen thinner kan, als dat gaat doe ik het met thinner, als het niet gaat met siliconen verwijderaar van kramp.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , Spuiten en ontvetten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!