Ravage in hotel Joure door carbidbom uit giertank


Deel dit topic

Reacties

+5
porsche1969
Zulke acties zorgen ervoor dat het straks landelijk verboden wordt. Bedankt stomme knuppels!
+7
Fendt926Driver
Dit is echt weer een kanslose actie. Wie haalt dit in zijn stomme kop om in een dorp een carbid kanon af te schieten.

Als ik een ding weet over carbid in de 35 jaar dat ik er met oud en nieuw mee werk is dat je nooit vooraf weet hoe hard de knal zal zijn.
En dus ook nooit dicht bij huizen mensen of dieren carbid ga afsteken
+5
Terwisscha
dumpert.nl/item/8038395_67026cb9/
Inderdaad een idiote actie. En zeker met zo'n grote carbid bus achter de auto. Al ze lef hebben om daar carbid te gaan schieten, moeten ze ook het lef hebben om zich te melden en netjes de schade te betalen
+7
hoest
Ze hebben zich vanmiddag met 12 man gemeld bij de politie
+4
Fendt926Driver
@hoest dat is wel heel netjes van hun.
+2
hoest
@Fendt926Driver ik denk dat ze zich ook wel realiseerden dat ze toch wel de Sjaak waren
+4
Fendt926Driver
@hoest ze zijn zich zelf waarschijnlijk ook een ongeluk geschrokken.
En hebben deze uitkomst ook niet gewild
+1
hoest
@Fendt926Driver nee natuurlijk niet, een beetje hele domme actie maar ja we zijn allemaal jong geweest
+3
Fendt926Driver
@hoest als bij mij alles mis was gegaan wat net goed ging had ik er ook wel een grote puinhoop van.
Gelukkig alleen materiele schade en dat is te vergoeden
+1
Siete
@Fendt926Driver
Dat heb je heel mooi verwoord.
Kan me daar helemaal bij aansluiten 😅
roscho
Quote Reactie van @hoest:
we zijn allemaal jong geweest

Om auto te mogen rijden, moet je minimaal 18 zijn. Er is dus zeker 1 volwassene geweest die het verstand in de onderbroek had zitten.
Ted6
@roscho Op NOS .nl lees ik dat ze alle 12 tussen de 20 en 27 jaar zijn..............
+1
roscho
Quote Reactie van @Ted6:
alle 12 tussen de 20 en 27

Dan heerste daar waarschijnlijk een epidemie van verstandsverbijstering.
Of is dit symptomatisch voor alle Friezen? 🤣🤣🤣
+3
stevenb
Prachtig 😂😂

Ze lossen het vast wel op 🤝 niet slim, maar zo'n super sonische tank achter een auto is wel episch 😂😁
+3
RVM
@stevenb @Fendt926Driver

Ik vind dit los staan van onbezonnen jeugdigheid. Als je ondanks dat het zoveel in het nieuws is geweest om de zorg te ontlasten willens en wetens met dit ding het dorp in gaat, heb je er vooraf goed genoeg over nagedacht en er welbewust voor gekozen. Flink straffen dus.
+2
Albert Peters
Hersens als een gymschoen
Deze gebeurtenis zal nog een aardig staartje krijgen,als ze de rekening geprensenteerd krijgen,plus een grote boete,wat terrecht is trouwens. Verzekering dekt niets als ze de daders hebben,ze worden allen aansprakelijk gesteld.Dit kan wel eens in de tonnen lopen.
+1
Siete
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl
Toch blijft de enige goeie beslissing dat ze zichzelf gemeld hebben. Geloof nooit dat dit hun bedoeling geweest is. Laat het een enorme inschattingsfout geweest zijn.
Iedereen maakt (domme) fouten. Uiteindelijk gaat het er om hoe het opgelost word.
roscho
Quote Reactie van @Siete:
Toch blijft de enige goeie beslissing dat ze zichzelf gemeld hebben.

Als je met een auto met zo'n stellage erachter door het dorp rijdt, val je op en word je herkend. Hun enige optie was dus om zich vrijwillig te melden, anders was het wel onvrijwillig gegaan.
+1
Siete
@roscho
Klopt. Heb je helemaal gelijk in.
Toch zou ik ze niet de kost willen geven die zich niet melden. Daarmee wil ik niets goed praten maar toch... Blijf het netjes vinden dat ze hun gemeld hebben. Wellicht kan het hierdoor wel sneller afgehandeld worden.
roscho
Quote Reactie van @Siete:
Toch zou ik ze niet de kost willen geven die zich niet melden.

Het heeft wel een dag geduurd. Maar als ze zich direct hadden gemeld, waren ze waarschijnlijk met een drankcontrole voor de bijl gegaan. Ze hebben nu een dag tijd gehad om te overleggen en kwamen toen tot de conclusie dat het niet heel lang zou duren voordat de politie aanklopt. Het verstandigst is dan om zelf initiatief te nemen.
+1
Siete
@roscho
Feit blijft dat ze wel zelf zijn gekomen.
Mijn glas zit altijd half vol. Ik probeer de positieve dingen er uit te halen. 😉
+1
Fred4130
Compleet hersenloos zulk volk. Als die hoteleigenaar zijn aangifte doorzet en het op poging tot doodslag gooit , kan de toekomst van deze gasten er wel eens minder rooskleurig uitzien dan voor deze volstrekt hersenloze actie in de bebouwde kom. Is ook geen enkel begrip voor op te brengen.
+5
cb6520
@Fred4130 poging tot doodslag is wel erg vergezocht vind je niet. Dat is ook precies wat er mis is in dit land mensen zijn alleen maar uit op meer geld dan de schade daadwerkelijk is
+1
Fred4130
@cb6520 luister even het filmpje af van de twitterlink voor je reageert , daar zegt de hoteleigenaar het zelf. Ik verzin het niet. Dat is ook precies wat er ook mis is in dit land , mensen lezen en luisteren niet of hooguit de kop van het artikel! Heeft geen donder met geld te maken.
+3
cb6520
@Fred4130 had het filmpje al gezien en vind het nog steeds ver gezocht.
Fred4130
@cb6520 in jouw optiek misschien en nogmaals ik heb het niet bedacht (zucht...) maar als de hotelgasten achter het raam gewond geraakt waren of nog erger door al het glas wat rond vliegt had het er heel wat beroerder uitgezien. Kwajongens streek of niet.
@Fred4130 Nou daar zullen ze achter komen over een paar maanden,tuurlijk heeft dit met geld te maken als ze de rekening geprensenteerd krijgen,die hotel eigenaar heeft wel grote schade hoor,en die zit misschien al aan de rand van de afgrond van z,n bestaan.
roscho
Quote Reactie van @cb6520:
poging tot doodslag

Poging tot doodslag is het wanneer men opzettelijk een ander probeert te doden. Als hier een dode bij zou zijn gekomen is het "dood door schuld", d.w.z. iemand laat onbedoeld het leven door een stomme actie. De carbidschieters zullen vast niet de bedoeling hebben gehad om iemand te doden.
+3
labella
@Fred4130 je reageert wel heel erg overspannen! hoeveel slachtoffers zijn er eigenlijk gevallen?
Fred4130
@labella wat is er overspannen aan? Geef gewoon mijn mening en een reactie op bovenstaande gast , niet meer en minder of mag dat niet meer?
Ik hoop voor die knapen dat het met een sisser afloopt en dat zal ook wel gebeuren. Van een 13/14 jarige kan ik me een onbezonnen actie nog voorstellen, maar van knapen die dus blijkbaar al een auto mogen besturen en ongetwijfeld het kanon al uit geprobeerd hebben , mag je toch wel enig verstand verwachten. Kortom alleen maar verliezers in dit verhaal.
+3
Clayson M80
Heb begrepen dat de hotel eigenaar niet wil dat de jongens een strafblad krijgen
roscho
Quote Reactie van @Clayson M80:
Heb begrepen dat de hotel eigenaar niet wil dat de jongens een strafblad krijgen

Waar haal je die informatie vandaan? Als hij zijn schade vergoed wil hebben, zal hij toch aangifte moeten doen. Of hij moet via de burgerrechter een proces willen voeren. Maar het is veel gemakkelijker om je schade vergoed te krijgen als het al een politiezaak is.
+2
Clayson M80
@roscho zei de eigenaar gisteren voor de TV ( omrop fryslan)
Ted6
@Clayson M80 Gaat hij daarover dan ?
+2
Grasbaal
Ein goed, al goed?:
Quote:
Inmiddels hebben al bijna 805 mensen samen meer dan 16.000 euro gedoneerd. Het hoogst gedoneerde bedrag tot nu toe is 509 euro.
gelderlander.nl/binnenland/…
Grasbaal
Hoop dat de jongens snel verantwoording nemen hiervoor:

De gedupeerde eigenaren van het Friese hotel dat zwaar beschadigd raakte door een carbidschietincident weten nog altijd niet of de daders de schade gaan vergoeden. Een doneeractie die in allerijl werd opgezet voor de daders leverde al tienduizenden euro's op, maar of daarmee de slachtoffers gecompenseerd worden is onduidelijk. ,,We weten niet of dat geld ook bij ons terechtkomt. Het is onuitstaanbaar.”

De twaalf daders meldden zich een dag later bij de politie, maar helemaal vrijwillig ging dat volgens hoteleigenaar Ardi Anker niet. ,,Ik heb de daders de avond van het incident zelf opgespoord via sociale media. Er waren veel tipgevers die wisten wie het waren: een groep boerenjongens”, vertelt Anker. Hij besloot zelf contact met hen op te nemen en te vragen zich aan te geven bij de politie.

,,Dat deden ze niet, dus heb ik aangifte gedaan van vernieling middels explosie. Toen ik de daders vertelde dat ik ook nog aangifte kon doen van poging tot zware mishandeling als ze zich niet zouden melden, kreeg ik een berichtje van één van hen dat ze naar het politiebureau zouden komen.”

Meer: bd.nl/binnenland/…
roscho
Volgens het artikel wilden de daders geen contact met de hoteleigenaar en hij weet niet of het geld ingezet gaat worden voor herstel van zijn hotel of om de advocaat te betalen die de jongens gerechtelijk gaat bijstaan. Maar heeft die hoteleigenaar de "jongens"(die eigenlijk geen jongens waren maar volwassenen) al aansprakelijk gesteld voor de schade? Als hij dat doet, dan zoeken ze het verder maar uit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden giertank en platteland geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
39
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN