Illustratie van:

Zitmaaiers MTD - Geblokkeerde achteras MTD Racing

Goede middag,

Ik heb sinds kort een MTD racing.
Nu ging ik met mijn zoontje een stukje rijden en tijdens het rijden wisselden we van plek. Hierbij trad de dodemansknop onder het zadel in werking en viel de maaier met een luide knal uit. (Uitlaat) Sinds die tijd zit de achteras zo vast als een huis. Er zit een heel klein beetje speling op, maar ronddraaien ho maar. Is er iemand die weet hoe dit kan en belangrijker, hoe ik dit kan oplossen?

Deel dit topic

Reacties

guy s
Werkt de motor nog ? of die ook vast gelopen ?
Henk1965
Als dit een standaard achteras is en niet te repareren dan heb er nog 2 liggen die nog goed zijn en voor een kratje grolsch pijpjes mag je ze ophalen.
roscho
Gokje: ik denk dat die dodemansknop een pal bedient die de as blokkeert (al dan niet elektrisch). En omdat die knop onder het rijden geactiveerd is, heeft die pal een klap gehad. Je zou die pal dus op moeten zoeken en kijken of je hem los kunt krijgen.
Averell Dalton
Mannen, sorry voor mijn late antwoord, maar dank voor het meedenken.
De motor is los, dus daar licht het niet aan.
Ik ga opzoek naar de pal die Roscho noemt en als dat niet lukt, kan ik altijd nog contact met Henk opnemen. Nogmaals dank.
roscho
Quote Reactie van @Averell Dalton:
sorry voor mijn late antwoord

Ach, je hoeft nog geen gras te maaien.... 🤣🤣
Dat van die pal is slechts een vermoeden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de zitmaaiers MTD ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0