International - Uitlaten internationals

Na het mooie artikel in TREKKER ben ik op zoek gegaan naar uitlaten voor internationals die WEL fluiten. (zonder turbo dan 😉 ) Na wat sporen op het net ben ik tegengekomen dat de leverancier van de origineel fluitende uitlaten KLIFA is, de vraag is nu, hoe herken je een echte klifa als je hem op 2e hands site's en van particulieren wil kopen. Wat is echt kenmerkend aan de KLIFA uitlaten.

Ook botste ik op de imitatie uitlaten die een fluitje kunnen produceren. Namelijk de uitlaten die granit levert (volgens TREKKER) maar ook uitlaten met een ingeslagen. Dat zijn waarschijnlijk die granit uitlaten of niet? Kan iemand mij dat bevestigen?

Groeten een IH-fan

Deel dit topic

Reacties

Koiter
Klifa staat op de zijkant ingeslagen. De granit versie fluit ook, dat is een logo wat 'op' de pijp zit, bolling naar buiten zegmaar
Koiter
@Koiter heb zelf op de 1455 een klifa en op de 956 een granit volgens mij. Die fluiten allebij best mooi
Jeroen745
@Koiter als ik bij granit kijk zie ik alleen van die FB uitlaten staan?? Maar die heb ik nog nooit horen fluiten
+3
bob-te-lindert
Originele inter uitlaten zijn van Klifa of Lange. Die fluiten beide. Er zit wel veel verschil in onderling, ligt er net aan hoe mooi losgebrand de uitlaat is van binnen. 'Tip': Mocht een originele uitlaat niet fluiten, spuit hem eens goed door met de stoomcleaner. Dit wil vaak goed helpen.
de-wit
@bob-te-lindert Daarover gesproken. Dat heb ik gedaan en de trekker floot de oren van mijn kop zoals ik het graag hoor. Maar enkele weken later was het weer helemaal verdwenen. De trekker staat elke dag voor de mengwagen, hoe kan ik dit voorkomen?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0