Doosan - Doorvoer in draaikrans, hoe maak ik deze los?

De doorvoer in de draaikrans van mijn minigraver lekt, nu heb ik deze verwijderd maar wat is de juiste manier om de delen los van elkaar te halen?
Doosan dx 27z
brauheist

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Kubota
Niet heel goed te zien in de foto, anders even contact opnemen met Anema in Arum, die kan je wel helpen aan onderdeeltekeningen. Misschien zijn de afdichtingen ook de duurste niet en kun je die meteen bestellen. Als je ze zelf wil uitzoeken/bestellen kan ik Vota seals aanbevelen.

(klik om te vergroten)

Center Joint
brauheist
@Kubota bedankt voor de tekening, ik heb al een set besteld. Weet niet wanneer deze binnen is maar wil vast zoveel mogelijk voorbereiden
brauheist
Het is me gelukt dankzij de tekening, een borg ring aan de onderkant. Ik ontdek 2 o ringen is dat alles? Ik zie rondom de gaten op de as krassen. Voelt niet ruw aan maar kan het verder kwaad?
De boer maar
@brauheist er moeten veel meer keer ringen zijn
Kubota
@brauheist
Ik heb alleen een duidelijke tekening van z'n grotere broer, een DX380, maar het principe blijft gelijk. Aan beide kanten van een kanaal zit een 'seal', op de foto 7 en 17.
8, 9 en 10 zijn o-ringen.
Voor montage goed met olie insmeren, of een montagepasta geschikt voor hydraulieksystemen.

(klik om te vergroten)

DX380 LC-5
frammi
Tip.Als je de ringen gemonteerd hebt en goed ingeolied hebt, spuit ze dan rondom in met koude spray en vervolgens swivel terug in elkaar steken.De ringen krimpen hierdoor iets waardoor je het geheel makkelijker in elkaar krijgt en minder kans hebt dat je de ringen stuk duwt.Las het geheel in elkaar zit en de ringen komen weer op normale temperatuur, dan hebben ze weer de originele afmetingen. Zo doen wij het altijd.
+1
brauheist
Er zaten inderdaad veel meer keringen in. Ik had er zelf ook niet het juiste gereedschap voor de afdichtingen binnen in te vervangen. Vanmiddag begonnen alles terug te zetten. Terug bouwen is erger als uitbouwen in dit geval😂
De boer maar
@brauheist mag je blij zijn dat er niet veel functies door heen gaan 😅
brauheist
@De boer maar ik vind het nu al veel😣
De boer maar
@brauheist ik moest laatst bij mijn kraan een storing zoeken maar ik moest ook de doorvoer controleren tering wat zitten daar een boel kabels door heen zeg
brauheist
@De boer maar kabels heb ik gelukkig niet😂
T60401
@brauheist Ik ben er nog geen tegen gekomen waar kabels door de doorvoer gaan. bij de meeste komt er geen stroom in de onderwagen.
varken
@T60401 7 polige stekker omschakeling steunpoten en schaafblad
T60401
@varken dat kan hier zit de zevenpolige stekker gewoon op de bovenwagen. Hoe werkt dat met stroom in de doorvoer? zijn dat twee ringen die over elkaar draaien?
brauheist
@T60401 komt wel voor, ik krijg op de mobiele ook een stekker op de onderwagen. Is vanuit de fabriek al voorbereid in de doorvoer
varken
@T60401 dan is je kraan al 8? Jaar oud?,
Ik verwacht sleepringen idd
T60401
@varken 2007 inderdaad
De boer maar
@T60401 volgens mij zit er bij mij iets meer als dertig door heen 😅
T60401
@De boer maar Dan gaan er misschien niet zo veel olieleidingen er door heen? 1 pers en een retour zou al genoeg zijn. en dan in de onderwagen een ventielblok.
brauheist
@T60401 volgesmij zit die altijd op de bovenwagen
De boer maar
@T60401 zitten wel een paar meer slangen op koelwater gaat er ook nog door heen voor de kachel en een lekleiding van de olie en nog twee slangen maar weet niet precies waar die voor zijn en de onderwagen heeft zijn eigen ventielenblok ja
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Doosan (kraan) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!