Illustratie van:

Case International 1455 - Standaard trage versnelling ?

Dag iedereen.

Is er op de case 1455 een kruipversnelling standaard aanwezig?
Of is het in de kleinste groep in 1ste versnelling en dan de pook naast de hef naar boven?

Ik vraag dit omdat ik aan het overwegen ben een bosfrees te kopen aan deze trekker.

Deel dit topic

Reacties

Koiter
Nee die zit niet op elke trekker standaard. Pook naast de hefbediening is de inschakeling, als hier geen pook zit heeft hij geen kruip
dieter1455
@Koiter ok bedankt! Die hendel is aanwezig. Super
Koiter
@dieter1455 kruip is alleen niet voor zwaar trekwerk o.i.d.

(klik om te vergroten)

Koiter
@Koiter 1e versnelling ook niet

(klik om te vergroten)

de-wit
@Koiter Dat is ook raar, dan is de toegevoegde waarde ervan ook snel verdwenen lijkt me. Is dit ook bij kleinere en oudere types? Wij ploegen gewoon in de 20% vertraging en nooit problemen mee gehad.
+1
Koiter
@de-wit De kruipbak van de 1455 wordt eigenlijk hier alleen gebruikt bij lostrek werk, schildpad 1 is vaak dan nog wel te snel als de voorschakelbak niet ingeschakeld is. Bij de 956 zit er niet zo'n sticker op bij de 20% reductie bak. De kruip van een 1455 is volgens mij wel meer dan 20%, denk meer dat het is dat je niet de wielen moet blokkeren, want dan breekt er wel wat denk ik
+2
Glenn IH
@de-wit kruip is bedoeld voor machines die niet snel vooruit gaan je mag wel de tractor hard laten werken daar aan maar niet op de wielen enkel via de kardan. Bv een spitmachine daar moet je kruip voor hebben of de machine dat hier vermeld wordt.
Glenn IH
Ik hoop dat je niet van plan bent om veel met de bosfrees aan een 1455xl te gaan rijden? Zou naar het schijnt zeer slecht zijn voor een traktor. Zo erg naar het schijnt dat de landbouwdielers geen garantie geven op een nieuwe tractor als die voor een bosfrees moet staan. Ik heb het ook maar van horen zeggen heb er zelf geen ervaring in.
+1
dieter1455
@Glenn IH is een bosfrees waarbij de tanden spiraalvormig op de rotor gemonteerd staan. Hierdoor is er minder vermogensbehoefte en komen hier minder Brute krachten op.
robbin lamers
Ik zou zelf niet gouw een 1455 voor een bosfrees zetten aangezien deze trekker nog is voorzien van een mechanische koppeling, en je met een bosvrees veel moet koppelen, vrees ik dat je na 2000 uur geen linker knie meer over hebt, buiten het feit dat het zonde is om nog een 1455 af te beulen. want hoe brede frees wil je er aan hangen, als je 2,5 meter wil frezen en echt serieus iets wil doen mag die wel naar de 200pk toe gaan aan de stomp. ben je hierbij van plan om te gaan diepfrezen of een bosklepel er aan te hangen?
dieter1455
@robbin lamers is eerder voor bovengronds werk te doen. Bosfrees gaat maar tot 15cm in de grond..
Mijn 1455 hangt vast aan de hakselaar. Zou voor soms is een werkje mee te doen zijn. Meer voor eigen afval uit tuinwerken te vermalen en stronkjes tot 30cm.
+4
valmet6400power
@robbin lamers
Nou eh is een 1455 niet ooit ontworpen om aan het werk te gaan? 😅
+1
rubenv
@robbin lamers een 1455 is juist een superding om af te beulen
niks geen poespas taaie motor dus dat afbeulen kunne ze best even volhouden
die van ons lukt het al ruim 32000u...
dieter1455
@rubenv
Denk ik er ook van. Niet normaal hoe deze trekker zijn vermogen kan ophouden . Aan mijn grote heizohack chopper houdt deze langer toerental op dan een 200pk moderne tractor. Terwijl mijn 1455 op de aftakas 153pk geeft voor het moment
robbin lamers
@dieter1455 how jongens begrijp me niet verkeerd ik zal nooit zeggen dat een 1455 motorisch niet geschikt is om voor een bosklepel te gaan, maar ik zelf zou het niet doen in verband met een zware koppeling en bij een bosklepel moet er veel voor en achteruit worden gereden. En weet niet of de 1455 is voorzien van een omkeer cabine maar dat is ook wel heel erg fijn als ik eerlijk ben.
valmet 605
Een trekker met op dezelfde pook de achteruit als de versnellingen voor een bosfrees... Ik zou het niet doen. Ik overweeg zelf ook een bosfrees te kopen. Bosfrees gaat het moeilijkste achteruit...
robbin lamers
@valmet 605 ja dat is inderdaad ook nog een puntje ja, de achterui zit op de groepenpook dus gaat die altijd met een andere snelheid vooruit als achteruit.
valmet 605
@robbin lamers wat mij betreft HET punt waarom ik liever met 100pk en een omkeer zou klepelen als met 140 met geklier met de bak.
valmet 605
Beste @dieter1455 hoeveel uur heb je al gebosfreest? Een ander punt wat voor klepel heb je voor ogen. Ik heb wel eens een 140pk op apegapen gehad met 1.75 brede seppi. (Heel zware klepel) En met een 2.25brede genoeg gehad aan 130pk.
dieter1455
@valmet 605 ik heb zelf nog nooit geklepeld. Maar ben met de mannen van bugnot in onderhandeling. Een bflo 2.2 m werkbreedte. Met tt60 rotor en SPG of dpg tanden er op.

Alsook met aangepaste glijsteun, om tot 15cm in de grond te kunnen werken
+1
valmet 605
@dieter1455 heb je dit filmpje al bekeken?


Denk dat de trekker meer dan 140 pk heeft... als je ziet hoe de trekker beweegd. Hoe zie jij het dan met jou koppeling.
Glenn IH
@valmet 605 deze is nu wel een stronk aan het wegfrezen dat is enorm zwaar. Wat ik versta is dat hij enkel maar takken en kleine stammen gaat frezen en geen stronken. Kort gezegd hij wilt net iets meer kunnen dan met een gewone klepelmaaier en in dat geval denk ik dat het moet lukken.
valmet 605
@Glenn IH stronken tot 30cm. En tot 15cm diep....
dieter1455
@valmet 605voornamelijk mijn eigen afval verwerken met.de frees.. een bovengrondse zou goed zijn voor mij, maar wou dan direct voor iets gaan dat ook de grond in werkt
valmet 605
@dieter1455 ik ben zelf af en toe met een bosfrees onderweg. Het zijn de raarste dingen die je aan een trekker kan hangen als je het mij vraagt.
Glenn IH
@valmet 605 a okee ook nog in de grond dan mag je al een frees en houthakselaar bij elkaar optellen vermoed ik voor de belasting en oneenparige belasting dat is nog het zwaarste. Alles gaat natuurlijk maar is het dan nog de moeite wat je per uur kan doen moet je u dan gaan afvragen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1455 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0