Illustratie van:

Zeppelin ZL 6 B - Nieuw banden, wat is wijsheid?

Goedeavond tf'ers

De schovel thuis heeft wat nieuwe bandjes nodig, al zeggen wel dat al jaren. 1 band liep altijd al heel langzaam leeg maar dat wordt nu snel erger. Er zit nu nog een redelijke goede band op en de andere 3 zijn in slechte staat, het gaat hier om een 15.5/55 R18 band. (385/55 R18)

Nu zijn dit nogal dure bandjes (+- 500) eurovoor een schoveltje wat vooral om voor wat klusjes om het huis wordt gebruikt. Tweedehands zat ik ook al te zoeken maar daar zijn ze erg schaars, richting Polen zie je ze meer staan dus dat is ook niet echt een optie.

Hier zijn mijn opties.
-Weten jullie misschien nog een setje van deze banden te staan?

-Deze link kwam ik ook tegen, heeft iemand hier ervaring mee of een mening?
tdmachines.nl/nl/vehicle/…

-In de onderdelen lijst kwam ik ook andere bandenmaten tegen die erop mogen liggen dus dat zou ook nog wel een optie zijn, mits dat goedkoper is met velg. We willen wel niet smaller gaan want dan krijgt de erfverharding ze meer op zijn kloten. Dan kom je al uit bij de maat 405/70 R18.

Ik hoop op goede suggesties van jullie 😃

Alvast bedankt.

Luc

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Bandenconfiguratie

Reacties

+1
Fast Eddy
Misschien staat er wel wat gebruikte banden bij shovel handelaren. Hulsebosch machines in Assen heeft altijd wel gebruikte banden liggen.
+1
Fendt926Driver
Misschien mitas banden bij overbeek?
Staat geen prijs bij.
Soms zijn ze goedkoop soms heel duur.
Maar je kunt altijd bellen

shovelonderdelen.nl/voorraad/unknown/…-(16[_]70r18)-[-]-tyre[_]reifen[_]band.html
+1
J asper
Nieuwe alliance zijn ook niet zo duur
+3
walker1
@TerraJohnDeerefan Je begint je vraag met:
Quote:
De schovel thuis heeft wat nieuwe bandjes nodig, al zeggen wel dat al jaren.
Dus je rijd al jaren met (bijna) versleten banden, waarschijnlijk heb je dan ook al jaren met goede/redelijke banden gereden. Ja ik begrijp dat nieuwe banden duur zijn, maar je kan ook weer 10 jaar of zelfs langer vooruit. Als ik bij je foto's kijk, vermoed ik dat jullie een melkveebedrijf hebben, dus die shovel wordt dagelijks gebruikt vermoed ik. Machines die je dagelijks gebruikt en ook erg belangrijk zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering moet je gewoon in orde hebben en dus niet op onderhoud of op banden gaan bezuinigen. Smeer dat bedrag van 4 nieuwe banden eens uit over 10 jaar, dan kosten die banden misschien 50 cent per dag, ga je voor die 50 cent liever lopen tobben en elke dag de compressor maar weer aanzetten om de leeglopende band weer op spanning te brengen?
+1
@walker1

Nee thuis hebben we vroeger een varkensbedrijf gehad maar dat is gestopt in 2000. Toen is de schovel gekocht voor de stal een 1 meter uit te graven, zodat er caravans in pasten.
Toen heeft die veel uren gemaakt en een paar jaar geleden nog eens met de verbouwing van de loods. Schat dat die nu niet meer dan 50 uur maakt op een jaar (teller is kapot).

Begrijp je verhaal zeker, zou ik ook doen als we nog een bedrijf hadden. Maar voor dat beetje wat de schovel nog doet hoeven er niet perse nieuwe banden op. Het is ook niet zo dat het zeker geen optie is voor nieuwe banden maar ik kijk graag even verder, het heeft geen haast.
+2
walker1
@TerraJohnDeerefan Kijk, dan begrijp ik jouw verhaal ook.
jmos
bandenbeurs.nl/product/…

Is dit misschien wat?
Fendt926Driver
@jmos hij heeft een radiaal band op de shovel zitten. En jij geeft een diagonaal band aan.
Op zich goed te doen op shovels.
Maar houd het wel in de gaten
J asper
@Fendt926Driver Stuitert wat meer maar is wel veel stabieler,
Fendt926Driver
@J asper klopt en met balen halen in de weide spoor je 3 keer meer in
+1
@Fendt926Driver

Is het echt zo een groot verschil?

Balen hoeven we er niet mee te halen. We gaan er meestal alleen mee het land in voor te snoeien, stoken of omheining te maken.

@jmos

Wel een stuk gunstiger aan de prijs 👍
+1
RobVolvo
@Fendt926Driver Maar in de tekst staat dat ie alleen nog wat om huis wordt gebruikt, dus is in mijn ogen een diagonaal band wel een goede optie. Moeten wat harder opgepompt inderdaad, maar slijt ook weer minder. 😉
J asper
@Fendt926Driver De gemiddelde shovel zit mischien 0.1 tot 1procent van uren in het land.
+6
Van de week de knoop maar doorgehakt. Nieuwe bandjes besteld en vandaag laten omleggen.
Staat hem wel goed zo.
Banden waren ongeveer de helft goedkoper als de 15.5/55 R18. Ze bevelen aan om de banden op een 13 inch brede velg te leggen maar ze liggen nu op een 11 inch brede velg en dat gaat prima.

(klik om te vergroten)

Op de nieuwe bandjes.

(klik om te vergroten)

BKT AT 621 15.5/60 R18
+1
walker1
@TerraJohnDeerefan Daar kan je weer heel wat jaren mee vooruit. Fijn dat je ook de uiteindelijke oplossing/keuze deelt hier. Vaak wordt er van alles en nog wat gevraagd op TF, op bijna elke vraag wordt ook wel gereageerd, maar lang niet altijd laat de vragensteller weten hoe het uiteindelijk afgelopen is.
+1
@walker1

Ja precies. Vind het zelf ook altijd leuk als er een goede terugkoppeling komt, dan moet je het zelf ook even doen. Kleine moeite maar het kan anderen ook weer verder helpen.

Kunnen we weer 20 jaar vooruit 😅
+1
Fast Eddy
Dat staat hem goed. Bedankt voor het terugkoppelen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zeppelin ZL 6 B ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
909
TREFWOORDEN