Landbouwtechnologie-pionier Helmut CLAAS is overleden.

Helmut Claas, oud-directeur, voorzitter van de raad van commissarissen en voorzitter van de aandeelhouderscommissie van de CLAAS-groep, is op 5 januari op 94-jarige leeftijd overleden. Dat liet CLAAS woensdag weten.

Zijn overlijden kwam als een grote schok. Samen met de familie en alle familieleden, rouwen niet alleen ruim 11.000 medewerkers over de hele wereld, maar ook een hele bedrijfstak die met Helmut Claas een belangrijke Europese ondernemerspersoonlijkheid heeft verloren. 

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Helmut Claas, oud-directeur, voorzitter van de raad van commissarissen en voorzitter van de aandeelhouderscommissie van de CLAAS-groep, is op 5 januari op 94-jarige leeftijd overleden. Dat liet CLAAS woensdag weten.

Reacties

+5
weurding
Mooie leeftijd
+3
Spuit11
Vele uren gemaakt op zijn bouwwerk. Er is maar één hakselaar, dat is die van Helmut.
1066
@Spuit11 En onze dank is ook zeer groot dat deze man ook nog met de Claas tractoren gestart is
Deutz fahr 5206
Was die nog steeds dricteur van claas ?

Wat jammer

Aan Carona ?
dennisbouter
@Deutz fahr 5206 er staat oud-directeur
roscho
Quote Reactie van @Deutz fahr 5206:
Wat jammer

Dat iemand overlijdt, is altijd jammer. Maar deze goede man had de 94 wel gehaald. Voor zo'n leeftijd in goede gezondheid teken ik en dan mogen de nabestaanden eerder blij zijn dat ik zo oud ben geworden.
redeagle14
@Deutz fahr 5206 Nee, zijn dochter Catharina heeft de leiding over de holding.
+5
Claas Holland
@redeagle14 is holding zelfde als een groep? Claas staat ook als groep geregistreerd. En zijn dochter heeft alle taken in 2020 overgenomen. dat is nog niet heel lang.
@Deutz fahr 5206 Dat is niet bekent gemaakt, ik denk dat in familie sfeer blijft, @Fendt926Driver klopt, zijn dochter Catharina is ook zo, begeeft zich ook tussen de mensen, ik heb haar 2 keer ontmoet. 1x met de agritecnica en 1x met de sima, Het leukste is dat ze je herkent en aan haar collega's/medewerkers van de groep vertelt dat je huis in Claas kleuren hebt, en dat niet geloven en ze om foto's vragen.
+7
Fendt926Driver
30 jaar geleden voor het eerst bij claas wezen kijken.
En s middags met het eten wat je er kreeg bij / in de fabriek kwam helmut claas even erbij zitten en vroeg ons waar we nog op zaten te wachten wat zij eventueel voor ons konden maken.
Makkelijk benaderbare man die gewoon tussen de rest van het personeel liep.
Nog altijd makkelijk benaderbare mensen bij claas in harsewinkel.
+1
Fast Eddy
@Fendt926Driver

Dat schijnt bij Krone ook zo te zijn gebeurd.
+1
MASSEY-MOOI
@Fast Eddy klopt tijdens een excursie die wij hadden met school in de krone fabriek kwam de ouwe krone bij ons staan en zal ook vol met gekheid heel gewone man
Fast Eddy
@MASSEY-MOOI

De baas van mijn eerste loonwerkstage adres kwam met een paar personeelsleden er achter dat de bus al weg was zonder hun. Krone heeft toen de taxirit naar Assen geregeld en betaald.
+8
walker1
@Fendt926Driver Dat is vaak zo met zulke mensen, die hebben zelf ook nog in een overall gelopen en hard gewerkt. Maar die gestudeerde managers met stropdas zullen niet zo snel een praatje komen maken.
+2
Claas Holland
@walker1 Bij Claas zijn er medewerkers die in de fabriek begonnen zijn en door gegroeid zijn naar de groep.
+5
draaipiet
Mooie leeftijd.
Met alle respect, of je nu wel of niet een fan bent van Claas, hij laat een grote technische kennis achter, wat een ontwikkeling in de (landbouw)techniek heeft hij meegemaakt!!!
+1
Claas Holland
@draaipiet klopt helemaal.
+1
Henk 1120
Wat een staat van dienst had die man, als je dat leest. Echt indrukwekkend! Mooi dat hij er zo lang van heeft mogen genieten!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0