Kubota L1501 - Hoe achterhaal ik het bouwjaar van mijn import Kubota?

Ik wil mijn Kubota registeren bij de RDW. Hier wordt ook het bouwjaar gevraagd.

Ik kan op de tractor geen bouwjaar vinden. Het is een Aziatische import waardoor ik bijna niets leesbaars vind. Ik vind nergens een cijfercombinatie die een jaartal zou kunnen zijn.

Hebben jullie een suggestie hoe ik dit alsnog kan achterhalen?
MaartenKe

Reacties

Gust Daneels
Ik zelf heb ook een L1501 tractor en volgens mij is die van 1978.
MaartenKe
Dank voor de reactie.

Als ik jouw profielfoto bekijk dan lijkt deze tractor op mijn type. Bij gebrek aan een betere bron voor de werkelijke leeftijd maak ik er 1978 van.
Clayson M80
@MaartenKe heb je wel een Vin nummer ( voertuig indicatie nummer )
MaartenKe
@Clayson M80 Dat is nog een puzzel, ik heb wel een plaat die erop is gezet met een aanduiding gevonden, geen ingeslagen VIN. Ik ben in contact met met de RDW hoe de aanvraag af te ronden.
bartjuh
@MaartenKe hoe breed is zo'n monster dan? Als hij niet breder is als 130 cm hoef je geen kenteken
Kosk123
@bartjuh dan moet er nog steeds een kenteken op. Want deze trekker heeft een trekinrichting (hef en/of trekbel) aan de achterzijde van het voertuig.

Dit kun je nakijken via de keuzehulp op de site van de RDW.
bartjuh
@Kosk123 indd.. Ff nagekeken. Is ook mooi verwarrend allemaal
MaartenKe
@bartjuh Het is inderdaad verwarrend en veel gedoe, zeker voor een hobbytrekker die 1x per 2(?) weken een half uur draait om een rijbak te slepen en heel af en toe een stuk over de openbare weg rijdt om bij een 2e stuk grond te komen.
roscho
De L1501 is gemaakt van 1975 tot 1978. Je kunt er dus nooit erg ver naast zitten. Als je '76 of '77 opgeeft, hooguit 2 jaar. En misschien zitten er kleine modificaties aan als je hem vergelijkt met andere van gelijke type. Zo is mijn Hinomoto gemaakt tussen 1980 en 1985. De eerste typen hebben het oliefilter verticaal staan, de latere horizontaal. Omdat die van mij het filter verticaal heeft, zou ik daarvoor 1980 of '81 opgeven.
Het bouwjaar wordt belangrijker als er bepaalde wetswijzigingen zijn geweest waaraan latere typen moesten voldoen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota L1501 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!