Case IH 5130

Wie heeft ervaring met een case IH 5130? is het een goede trekker? sterk? wat zijn minpunten?

Deel dit topic

Reacties

pimm
Alvast bedankt
ErDee
6 cil. zonder turbo, loopt wat onrustig. voor de rest wel sterke trekkers volgens mij, lijkt me geen ding dat altijd kapot gaat
DaanHaar
Gewoon een topper. 100 pk zonder turbo, machtig brul geluid, trekt goed maar is 100pk. Sterke motor, goede bak, alleen remmen wat minder. Constructie in het geheel zwaar voor 100 pk dus wel betrouwbaar (uit dezelfde constructie halen ze ook 132 pk 5150+). Kan je niet veel mee overkomen.
PascalStruijs4440
De versnellingsbakken willen nog weleens aan vervanging toe zijn, verder zijn het vrij goede tractoren.
wout820
Wat wil je ermee die is denk ik wat te duur voor jou. voor een jochie van 14
stannetje96
@wout820 kan zijn dat vaders interesse heb en gewoon even aan mensen rond vraagd en zo ook hier. om uiteindelijk tot een goed besluit te komen en daarna niet denken van, o god wat een rot ding.

en denk dat het ook vooral aan de trekker zelf licht. sommige trekkers hebben meer problemen dan andere van het zelfde type. misschien vragen of de vorige eigenaar een onderhoudsboekje ofzoiets heb. en waar ie voor gebruikt is. dat scheelt ook al een hoop.
wout820
@stannetje96

ja dat kan ook
CVT6230
Controleer altijd speling op de schakelpoken. Moet strak schakelen.
redeagle14
@pimm

Let op de leeftijd, de eerste hadden een slechte brandstofpomp. Maar als je een "plus" of een "pro" neemt zit je altijd goed. En van de begin serie het type "II".
Zetor-Musil
Misschien heb je hier ook wat aan ?

tractorfan.nl/topic/23213/
pimm
Bedankt allemaal, heb wel een week met een 5140 gedumpert en gevoert maar wist niet echt hoe hij technisch is dus vandaar de topic.
jordi 1455
Je moet uitkijken als je een plus of een pro koopt dat je geen kat in de zak koopt. Sommige dealers waren zo slim om een gewone maxxum omtestikkeren tot in pro of plus te veranderen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!