Fendt 100 Serie - Lekt olie uit carterontluchting

Mijn fendt 103s blaast erg veel olie uit de carterontluchting. Hij start en loopt nog wel erg goed. Wat raden jullie aan om te doen tegen het lekken? De motor heeft rond de 6000uur.

Deel dit topic

Fendt_Unimog.

Reacties

valmet6400power
Zeer waarschijnlijk zijn je zuigerveren versleten, die moet je dan vervangen. En hopen dat je niet teveel gekke dingen tegenkomt tijdens die reparatie.

Wat nog kan helpen is de trekker een dag hard laten werken. Maar 9/10 keer is dit geen oplossing. Alleen als de trekker een lange tijd geen zwaar werk gedaan heeft werkt dat soms. Maar dat lost het probleem van zuigerveren uiteraard niet op.
arnoud
Bussen verglaasd of een zuigerveer stuk, ben nu een 105 aan het reviseren waarvan een zuigerveer kapot is, maar ook de bussen erg glad. 9000 uur
Fendt_Unimog.
Kan ik op een of andere manier meten ofdat het de zuigerveren zijn?
+1
arnoud
@Fendt_Unimog. Compressie test
Fendt_Unimog.
@arnoud weet je toevallig ook hoeveel bar compressie er eigenlijk moet zijn?
arnoud
@Fendt_Unimog. Als hij een zuiger veer kapot heeft zit hij wel onder de 20 bar, ben momenteel een 105 aan het reviseren die had nog 16 bar. Normaal 22-25 ongeveer ligt beetje aan de staat
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 100 Serie en hebben de trefwoorden olie , fendt , carterontluchting en lekt geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!