Fendt 500 Serie - Fendt 510C display werkt niet meer, iemand een schema?

Op de Fendt 510C van mijn familie, werkt de display helemaal niet meer. Nu heb ik die opengevezen en een elektronische component was doorgebrand door een condensator verder in de schakeling die in sluiting lag. Helaas kan ik geen specificatie meer aflezen van die component, ik vermoed dat het een transistor of ne mosfed is, zit in de 5V schakeling.
Of heeft er iemand een duidelijke foto van die print waar ik eventueel ook de component mee kan vinden?

Deel dit topic

Wouterke

Reacties

Wouterke
Het gaat over de component die ik hier aanwijs, en ja ze zijn onnoemelijk klein...

(klik om te vergroten)

Vermoedelijk dus een transistor om die 5v te schakelen, of ne mosfed.
Wouterke
Deze displays zitten in meerdere types van Fendt, een schema of een duidelijke foto, of een juiste specificatie van de component, gaat me enorm verder helpen. thx
+1
josje
Is echt alleen de display kapot of is er meer, wij hadden het van de zomer bij onze 822 ook.
Die viel heel soms weg en dan wilde hij ook niet meer rijden.
Uit eindelijk zat bij de zekeringen in de voeding een verdeel blok gezet die een beetje warm was geworden waardoor de isolatie in de kabelschoen weg was gesmolten, daardoor zat de draad los in de kabelschoen.
Wouterke
Voeding voor en achter de zekeringen is ok, der is echt ne component doorgebrand op de print. En zonder de specs van die component is het een beetje gokken welke ik moet zetten... Maar alvast bedankt om mee te denken!!
Hopelijk heeft er iemand zo een display liggen, dat ze mij een foto kunnen doorsturen, of een schema zou ook handig zijn.
Wouterke
Deze displays zitten in meerdere types, hierbij nog wat fowtowkes

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Stuknr van Fendt
josje
Ik heb toen ook schema's gehad weet alleen niet of de display er ook bij zat.
Wouterke
Moest je daar eens naar kunnen kijken, dat zou top zijn, heb daarstraks effe rondgebeld, en herstelling bij een dealer zou rond de 1600 euro komen, en als ik weet welke component het is ben ik voor een paar eurocenten gesteld...
josje
@Wouterke ja ga ik morgen proberen, ben dan benieuwd hoe ver die schema doorgaat in het dashboard.
Fendttrisixfan
@josje zo een dingen zal je niet op het scjema zien
Wouterke
@Fendttrisixfan Hier in Vlaanderen zeggen we, niet geschoten is zeker mis 😃 tis dat ik nu helemaal geen info heb, dus alle info is welkom. En hier vragen of der iemand zijn display wil demonteren om te fotograferen, dat vind ik der ook een beetje over... dus als ik zo aan de info geraak, super.
Vind het in ieder geval super dat ik iets post, en eigenlijk dadelijk al reacties krijg! topforum! Maar dat is niet de eerste keer dat ik dat zeg!
josje
@Wouterke zit effe op internet te snuffelen, diagcar doet ook fendt dashboard reparatie dat zit in utrecht.
Fendttrisixfan
@Wouterke van waar ben je ergens in vlaanderen? Weet ook wel nog iemand die het mss kan herstellen
Wouterke
@Fendttrisixfan Ik zit int midden van Belgistan. Rond het Leuvense, maar kan me overal naar verplaatsen alst moet. Dacht eigenlijk mijn stoute schoenen eens aan te trekken, en naar nen dealer te gaan in Pellenberg of ik daar effe een andere display mocht zien...
josje
@Wouterke heb effe zitten zoeken maar denk dat ik er niks van bewaard heb helaas.
Wouterke
Ik ben naar een dealer geweest, Pasteels in Pellenberg, supervriendelijke mannen, heb daar een ander mogen fotograferen dat ook stuk was, maar waar die component nog op te herkennen was.
tot nu toe zit ik aan 80 cent voor een condensator, 1.45 euro voor ne regelaar/transistor die ook de geest gegeven had, en nu nog eens een bestelling bij Farnell voor 1.80 euro voor ne PNP transistor. En moest het niet lukken, lees als die dan nog niet werkt, ben ik te weten gekomen dat TVH (die van de heftrucks) die spullen ook aan ne schappelijke prijs herstellen.
Echt super vriendelijke mensen bij Pasteels! Hopelijk heb ik binnen de 3 dagen mijn component in de bus, en kan ik het fixen.

Nogmaals dank aan al die hebben geholpen, en hopelijk een goed resultaat opt einde van de week.
Sjon
@Wouterke Super!
Er naar toe gaan of bellen werkt nog altijd beter dan dat internet gedoe.
+1
Wouterke
En de display werkt!!!! Altijd leuk als iets gemaakt is.
Dikke merci voor iedereen die meegedacht of geholpen heeft!
Fendttrisixfan
@Wouterke ok, volgende keer kunnen we dan komen naar jou 😁
BouwmanH
@Wouterke Doe je deze reparatie nu voor €4,05 voor anderen? 😄
+1
Wouterke
Als de display uitgebouwd is, dan wil ik voor 5 euro en 5 pinten die herstelling nog wel eens doen, als dat dezelfde componenten zijn die stuk zijn natuurlijk. Anders is het duurder. Want als ik terug moet beginnen meten met mijne scope, dan ben ik rap een uur kwijt. Dat solderen is niet zo moeilijk. Normaal zijn dat smd componenten, dus dat is wat fragieler voor te solderen. Maar zoals altijd, eerst uw grote condensators doormeten, en vaak heb je dan al de fout/kortsluiting gevonden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 500 Serie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!