Ford 3000 - hydrauliek

Vraag: De hef heeft een tijd nodig om omhoog tegaan, kan het zijn dat de hefpomp inwendig lek is of dat het hydrauliek-filter verstopt is. Waar bevindt het hydrauliek-filter in de tractor. Ik heb net een Ford 3000 om te restaureren.

Deel dit topic

Gerritvdmeer

Reacties

Daanl
Ik denk dat je ventieldopje er dan af is, had ik laatst ook bij mijn ford
chrizzie6230
Of te weinig olie
ford 3600
Hydrauliek filter zit onder in de achter brug
moet je wel deksel er afhalen
JD7530-Ford
Bij mn buurman zijn ford 2000 was dat ook zo, ik schud daar wel eens mee, en als je dan de schudder omhoog doet gaat het heel langzaam, dit jaar ging het iets sneller, ik weet niet wat hij er aan veranderd heeft.
Waldman
Filter zit in de achterbrug de pomp heeft klepjes en deze kunnen lekken er zijn reparatie setjes voor te krijgen.
ford5000
Als hij niet met schokjes omhoog komt zit het probleem waarschijnlijk in het aanzuigfilter, en deze zit aan de rechterzijde onderin de achterbrug.
Om hierbij te kunnen moet er, zoals hier al is gezegd, het hefdeksel eraf.
Als het wel met schokjes gaat zou ik eerst olie bijvullen want dan zuigt de pomp gewoon lucht aan.
Ik verwacht aan de hand van de omschrijving van het probleem niet dat het euvel in de pomp zelf zit, maar dat kun je wel een beetje testen door te kijken of er verschil zit in de snelheid bij koude olie of warme olie.
Als hij koud is moet hij sneller heffen als wanneer hij echt op bedrijfstemperatuur is.
Gaat het dus na verloop van tijd steeds langzamer dan is de kans groot dat de pomp zijn beste tijd gehad heeft.
Wat het probleem ook is, onderdelen om het op te lossen zijn in ruime mate verkrijgbaar voor redelijke prijzen.
john farmer
Hydrauliek filter is niet de oorzaak,deze zit op je RETOUR leiding,wel zit er een zeef op de aanzuigzeide(beide zitten zoals gezegd in de achterbrug)die je schoon kunt maken met bv dieselolie.Als je zeef er uit wilt halen moet ook je remas eruit volgens mij.
Overigens stelt de filtering niet veel voor,dit is nl. een bypass oliefiler,het merendeel van de olie stroomt via lichte overdruk ongefiltert weer in de achterbrug.

Als je een reparatie-setje voor de pomp nodig mocht hebben neem dan in dit geval een orgineel setje van de NH dealer!
Hans Ford3000
Deze week deze klus zelf gedaan op een Ford 3000. Idd zat de aanzuigzeef (strainer) geheel verstopt. Kwam een oude half verteerde poetslap tegen ?? Direct maar het filter vervangen aan de rechter kant. De strainer was goed schoon te maken met perslucht en wat dieselolie. Overigens hoeft de remas er niet uit. Wel de PTO as en de PTO koppeling. Het is wel een prutsklusje omdat het allemaal erg krap is.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!