Fiat 70-90 - Drukloze retour.

Op onze fiat zit geen drukloze retour, maar die ben ik eigelijk wel nodig, voor de bodemketting van de opraapwagen. Kheb zegmaar 4 ventielen, en in 2 van de 4 zitten de knikdissel en de pickup met een electrisch regelblok, kan ik dan 1 van de andere 2 gebruiken als retour? Kheb het al geprobeerd, en dit lukt als ik de handle zegmaar neutraal heb staan. Is dit schadelijk voor de tractor of maakt dit nix uit?

Deel dit topic

Valtra96

Reacties

hansjee
Als je dit een keer gebruikt zal het geen problemen opleveren, maar als je bijvoorbeeld een dag moet kuilen dan krijgt je pomp het wel zwaarder te verduren, drukloze retour maken is niet zo moeilijk;)
CaseCS130
Gewoon een drukloze retour erop maken, hebben wij ook gedaan bij onze 70-90. Komt vast wel vaker van pas.
Wimsumar
Beste Valtra96: Je hebt waarschijnlijk 2 ventielen ( 2 hendeltjes in de cabine) met 4 aansluitingen (achterop de trekker). Dan zijn er voldoende ( goedwerkende) aansluitingen.
rutger542
Heel schadelijk is het volgens mijn niet. Maar een drukloze retour is wel beter. En het is inderdaad vrij eenvoudig te maken. Zitten genoeg mogelijk wegen/openingen via waar je het terug kan laten lopen.
hansjee
@winsumar als je twee dubbelwerkende ventielen hebt is het mooi om cilinders enz mee aan te sturen maar niet om hydromotors aan te drijven
Valtra96
@Wimsumar Dat klopt, ik zei het verkeerd. Dus zou het zo wel moeten werken?
Wimsumar
Beste Valtra96: Vermoedelijk zit er op deze trekker 1 dubbelwerkend ventiel met (uiteraard) 2 aansluitingen achterop 1 enkelwerkend regelventiel met een druk- en een (drukloze) retour-aansluiting achterop.
Gebruik dan ( bij voorkeur) het enkelwerkende ventiel voor de dissel/pick-up en het dubbelwerkende voor de bodemketting.
Valtra96
@Wimsumar
Ik snap het. Tis ook niet erg vaak dat de opraapwagen achter de fiat moet, alleen als de 'grote' tussen de maaiers staat. Ik weet genoeg, bedankt voor je hulp!
Waldman
Bij deze Fiat kun je de dw ventielen ew maken door een schroef te verdraaien (sleutel 10 op het ventielen blok ) ook kun je heel gemakkelijk een drukloze retoer maken op de stop van de achterbrug olie. Maar als je een dw ventiel de ene kant op gebruikt staat de andere kant drukloos.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 70-90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!