Hydrolisch probleem met graafmachine of breekhamer?

Ik heb een graafmachine hitachi zaxis 40u ik heb onlangs een ocassie star hammer sh151 gekocht ervoor deze werkte enkele dagen goed tot plots de pikker niet meer goed werkte in het begin schoot deze goed na enkele seconden verminderde de druk. soms had ik geen druk op de pikker volgens mij kon dit niet aan de kraan liegen want de kraan steekt olie op leidingen. Dan maar de pikker binnengebracht daar hebben ze de stikstof bijgevuld en breekhamer uit elkaar gehaald en schuurplekken uitgepolierd op draaibank + inwendige krassen uitgehoond. ik heb ook grote olie snelkoppelingen geplaatst voor een beter oliestroom. Nu ik de breekhamer terug wilde gebruiken werkte deze na 10min alweer niet meer. waar ligt volgens jullie het probleem bij mijn breekhamer of bij de graafmachine?

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Heb je de kogelkraan op je graafmachine wel omgezet? De meeste mini kraantjes hebben bij de hydrauliektank een kogelkraan die om moet zetten als je er een sloophamer op hebt. Meestal zit daar een sticker bij hoe hij moet staan. De sloophamer zelf moet je ook regelmatig smeren.
bartjuh
@Fast Eddy bij sloophamer moet je hem dan op enkelwerkend zetten toch?
930triplemaaier
@bartjuh klopt bij een prikker is het heel belangrijk dat de retour op een drukloze retour aangesloten wordt die rechtstreeks naar de tank gaat. Vergelijk het met een lekleiding van een hydromotor. Bij veel kranen moet je dan een kogelkraan omzetten zodat de olie dan rechtstreeks naar de tank gaat. Daarmee maak je dan je aansluiting ook enkelwerkend en voorkom je dat je de prikker verkeerd om bedient. Daar kunnen ze ook heel slecht tegen
Fast Eddy
@bartjuh

Dat doe je door het omzetten van de kogelkraan.
siebe
@Fast Eddy is dit dan deze kraan?

(klik om te vergroten)

Fast Eddy
@siebe

Het moet er duidelijk bij staan. Meestal ben je er geen gereedschap voor nodig.
siebe
@Fast Eddy anders zie ik niet direct iets

(klik om te vergroten)

dennisbouter
@siebe ik denk dat het hem is, als hij verkeerd zou staan zou de prikker normaal gesproken helemaal niet werken. Voor je de kraan omdraait wat gebeurd er als je pendaal aan de 1e kant in drukt en wat gebeurd er als je hem aan de andere kant indrukt
siebe
@dennisbouter als ik lings op de pedaal duw pikte hij als ik rechts op de pedaal duwde gebeurde er niets
dennisbouter
@siebe maar als je rechts drukt weet je zeker dat hij dan geen druk opbouwt
De boer maar
Even goed nalopen van de leidingen de retour moet gewoon rechtstreeks naar de tank kunnen dat is wat de kogelkraan doet in principe die sluit de functie af en zet het kanaal naar de tank open
+1
dennisbouter
Controleer ook even of de koppelingen nog vast zitten
siebe
@dennisbouter koppelingen zitten nog goed vast, dit zijn pas nieuwe met de bedoeling voor een betere oliestroom

(klik om te vergroten)

dennisbouter
@siebe oke, ze willen wel eens loslopen door het trillen. Zit er ergens een kogelkraan die je op enkel en dubbel werkend kan zetten? Controleer die ook even. ( als je op de andere kant van je pendaal drukt mag er geen druk op de slangen komen)
siebe
Pikker heeft 2dagen perfect gewerkt en ineens niet meer, na de vermaking werkte deze terug 10min nu werkt hij alweer niet meer ik snap er niks vab, ik heb geen kranen verzet
+1
dennisbouter
@siebe zitten je snelkoppelingen nog vast? Zit er genoeg olie in de kraan
+1
De boer maar
@siebe heb je er geen boek bij van de kraan daar staat het ook altijd wel in
brauheist
Je moet dat boutje met die pijltjes omzetten zoals ik het nu zie staat die niet op drukloos retour. Als die het dan nog niet doet even de slangen er andersom aan een hamer kan maar van 1 kant druk krijgen
brauheist
Het is ook belangrijk dat de slanger en goed opzitten, dat die het de eerste 10 minuten doet kan zijn omdat er in de retourslang geen of weinig olie zit, na 10 minuten kan die de druk niet meer kwijt. Op deze manier kan de hamer ook opgeblazen worden.
Pas ook op met loze klappen met een hamer dan is de lol ook zo over
siebe
@brauheist heb ik geprobeert door de slangen af te dien heb ik een inbus schroef gevonden bij de retour leiding waardoor de olie volgend mij niet rap genoeg wegkon dan het ik deze schroef uitgehaald en nu werkt hij voorlopig terug en klopt deze terug rapper. Mag ik zo verder werken volgens jullie?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

dennisbouter
@siebe waar zit die schroef in want dan word mij niet duidelijk op de foto's
brauheist
@siebe hij zit er niet voor niets in lijkt me
dennisbouter
@brauheist als hij het nu blijft doen was het duidelijk voor niks
siebe
@dennisbouter deze inbusschroef zat in de breekhamer net na de koppeling van de retourleiding, waar de olie uit de breekhamer moet volgens lij kon de olie niet rap genoeg weg. Ik snap wel niet voor wat die schroef dazr zat. Iemand weet wat voor functie deze heeft?
varken
@siebe is dat niet de pers? dat je m verkeerd om aangesloten hebt nu?
idk
siebe
@varken denk ik niet, als ik de leidingen en koppelingen omwissel gebeurt er niets als ik druk steek
siebe
@brauheist blijkbaar zou dit een smoornippel zijn, ik weet niet of ik deze zou mogen uitlaten?
+1
deufi
Te veel retourdruk zo te horen. Een extra slang trekken direct naar de tank. Als je zo blijft doorwerken, gaat je hamer snel kapot.
+1
Tom VB
Zorg voor een drukloze retour!
Zonder gaat het niet.

Is hier boven ook meerdere malen geadviseerd.
dennisbouter
@Tom VB de kraan op enkel werkend zetten is een drukloze retour
deufi
@dennisbouter dat werkt niet bij ieder merk. Bij sommige merken is de retour druk nog steeds te hoog door te nauwe leidingen.
dennisbouter
@deufi of de hamer is van het verkeerde merk,
deufi
@dennisbouter Atlas copco schijnt de beste te zijn volgens kenners.
deufi
@dennisbouter Atlas copco schijnt de beste te zijn volgens kenners.
dennisbouter
@deufi dat zal wel eens zo kunnen zijn alleen hete ze nu epiroc ofzo, dat heeft waarschijnlijk ook een prijs
Tom VB
@dennisbouter
Zeker niet altijd. Dit moet je echt wel even controleren op je machine. Een leiding rechtstreeks op de tank is t beste.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
36
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0