John Deere 2040 S - Hefinrichting heeft een zetje nodig

Het betreft een John Deere 2040S met SG2 zonder HY-LO .De hefinrichting begint pas te werken na je de hefarmen manueel een zetje geeft (2 -3 cm opheft). Als er een machine aanhangt gaat ze pas omhoog wanneer je met de trekker schokt. Er zit voldoende olie op en alle filters zijn ok. De verstelling van de hef snelheid heeft geen invloed op dit probleem. Ook de verstelling van de diepte controle heeft geen invloed. Eens de hef naar boven gaat is er geen probleem meer. Ook als men ze niet helemaal laat zakken is er geen probleem. Hydraulische ventielen werken normaal. Waar kan dit aan liggen?
John 2040s

Reacties

ronald73
Gokje, inwendige speling?
John 2040s
@ronald73 Best mogelijk. Ik wacht eerst nog eventuele andere suggestie's af voor we starten met een "inwendige" operatie. SG2 cabine verwijderen enz ...
ronald73
@John 2040s Het werkt wel makkelijk zonder cabine, maar naar mijn mening moet je de hefdeksel er ook wel af en op kunnen krijgen zonder de cabine te demonteren. Wel ietsje meer priegelwerk.
Ronald125
Heb een soortgelijk probleem met mijn 2020 gehad.
Na het vervangen van het hefventiel en de afdichtingen was het probleem verholpen. Dan moet je hefdeksel er wel af.
Moest eerst sturen of een hydrauliekhendel bedienen voordat de hef het deed.
John 2040s
@Ronald125 Het bedienen van ventielen of sturen heeft bij mij geen invloed op het probleem.
mdoornekamp
Staat ie niet op trekkracht/ploeg regeling
+1
John 2040s
@mdoornekamp Dacht ik eerst ook aan. Het schakelen tussen diepte controle, mengstand en hefstand heeft geen invloed op het probleem.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2040 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!