Same Atlanta 45 - Cilinders werken niet mee

Beste
Ik heb dit weekend mijn same atlanta aan de praat gekregen maar nu werken maar 2 van de 4 cilinders ik heb dan nog eens alles goed ontlucht en verse diesel in gedaan en eens een verstuiver van een werkende cilinder naar een niet werkende maar het waren dezelfe die niet werkten
Iemand die weet hoe het komt dat hij dit weekend werkte en nu niet meer
Mvg

Deel dit topic

jeroom-verhelst

Reacties

Klein Rot
@jeroom-verhelst
Heb je de compressie van de twee niet werkende cilinders al opgemeten en vergeleken met de andere. Zijn de kleppen goed afgesteld, staan ze niet te krap waardoor ze niet goed afdichten
jeroom-verhelst
@Klein Rot de kleppen zijn goed afgesteld maar is er iets hoe ik de compressie kan meten want heb geen compressie druk meter
Zouden de cilinders mss mee willen als ik eens met de tractor rijd dat hij wat warmer komt ?
joop-same
Als hij genoeg brandstof krijgt Filters zijn vervangen?? op voer pomp filtertje en de klepjes liggen er niet los in?? kijk dan naar de brandstof pomp plungers of deze niet blijven hangen (achter het deksel) gaan ze allemaal op en neer, anders even met een schroeven draaier bewegen.
De pers ontlast klepjes boven in de wartel waar de hoge druk inspuit leiding op zit, kunnen ook nog vast zitten of vuil zodat ze niet afdichten.
joop-same
Kijk ook nog naar de lager speling van de inspuitpomp, aan de teller aandrijving kant beweeg hier de krukas vd. pomp op en neer geen merkbare speling ?? anders is het lager aan zijn eind vv.
jeroom-verhelst
@joop-same er komt wel nog diesel uit de leidingen maar zou het kunnen dat het zoiets is aan dz brandstofpomp is
Klein Rot
@jeroom-verhelst

U kunt controleren of de brandstof diesel levert aan de verstuivers door de verstuivers er allemaal uit te halen en dan zo aan de inspuitleidingen monteren dat ze buiten het blok spuiten. Dan de motor met de startmotor rond laten gaan, dan moeten alle verstuivers mooi vernevelen. Het zou kunnen dat de brandstofpomp op een paar plunjers geen of onvoldoende druk levert.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Atlanta 45 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!