Illustratie van:

Onbekend Ploegen - Kun je goed ploegen met een 2 schaar 12 inch ploeg achter een trekker met een spoorbreedte van 1,50 meter

Kun je goed ploegen met een 2 schaar 12 inch ploeg achter een trekker met een spoorbreedte van 1,50 meter
En met welke spoorbreedtes kun je anders ploegen?
Met een 12 inch ploeg.

Deel dit topic

Reacties

county854t
Hallo,
Een 12" ploeg betekend dat ze 12inch breed snijd dus 30cm per schaar. Daar kun je met n trekker op 1,50meter spoor goed mee ploegen. Wel opletten dat je niet met n veel te brede band in de voor rijd. In dit geval zal dat max n 13,6 band zijn voor n mooi ploeg beeld.
Als je de ploeg goed afstelt, karweitje van n half uurtje als je t goed doet, kun je er leuk mee ploegen.
Succes
Ruben-jan
@county854t
Dankuwel voor de reactie,
En 1,30 spoorbreedte is ook mogelijk met 12 inch?
DANOONTJE POWERR
@Ruben-jan ja, dat kan ook wel.
Het mooiste is als de ploegbreedte zo dicht mogelijk bij de afstand tussen de wielen ligt.
Ik denk dus dat de ploeg op 1,30 beter zal lopen dan op 1,50.
county854t
In principe wel. Ligt voornamelijk aan de stel mogelijkheden vd ploeg
roscho
Hoe smaller de trekker, hoe meer de ploeg aan de "hoge kant" van de trekker moet lopen. Dat kun je een heel eind stellen, maar op een gegeven moment houdt het op. Zo kon ik niet met een 1-schaar kantelploeg achter mijn Hinomoto minitrekker ploegen, als ik de ploeg zover mogelijk naar de hoge kant afstelde, liep hij nog door de vore, ploegde die vervolgens nog dieper uit, zodat ik de volgende keer bijna omviel.
Bij jou hangt het er dus vanaf hoe ver je de ploeg naar het ongeploegde land toe kunt afstellen. Wordt de trekker te smal, dan neemt het 1e schaar niet genoeg mee.
Pauls
@Ruben-jan Is zeker goed mogelijk, ik heb vele jaren geploegd met een 12" 2 schaar Melotte ploeg achter een trekker op 152 spoorbreedte en 13.6 achterband.Je mag natuurlijk niet te diep willen ploegen, +- 25cm is vaak genoeg voor dit type ploeg. Wat wel nadeel is dat je niet het gehele perceel langs de kant kan ploegen als er paaltjes staan. Wij hebben er een kantsysteem aan gemaakt (was niet op deze ploeg voorzien), zodat de laatste snede ook kon gedaan worden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend Ploegen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN