Beloning voor terugkeer gestolen trekker

Bij MC Westerbork-Beilen willen ze graag dat, als je de trekker leent, ook zonder afspraak, je m ook weer terugbrengt.

Deel dit topic

Reacties

slepper
De hells angels gaan vanaf nu incognito haha
vincent123456789
Ik zeg het niet graag maar ik vrees er voor dat je hem niet meer zult trug zien kan al lang in poolen aan het werk zijn
Mielmonteur
@vincent123456789

HH jij kunt het ook mooi brengen
jo845xl
De dag van vandaag bestaan er anders toestelletjes genoeg tegen diefstal . Ikzelf heb op mijne kubota een gps tracker gemonteerd . Werkt voor 37 landen .
JD6930
''de groene John Deere trekker''

Welke John Deere is origineel niet groen? 😃

Niet echt door een kenner opgestelt, dat bericht denk 😛

Je kunt nog zo'n beveiliging er op of om zetten. Als ze hem echt willen hebben dan nemen ze hem mee. Met de nieuwere series (en vooral de allernieuwste die nu een unieke sleutel hebben) gaat dat een stuk moeilijker. Als het zo'n model als die op de foto is kan ik me voorstellen dat er misschien geen startonderbreker op zit en al vooral geen gps gedoe om hem op te sporen. Dat laatste zou trouwens minder nodig zijn als de politie hun werk deed en wat meer rond reed of sneller regaeerd bij een inbraak alrm of melding van inbraak of ddergelijke inplaats van wachten tot de daders ZEKEr al een kwartier naar de horizon vertrokken zijn en als ze wel hun werk deden is het ook handig als ze het goed doen. Heb misschien 1 keer in men hele leven gelezen dat een trekker of andere machine via zo'n systeem terug is gevonden. En de inbrekers van tegenwoordig zijn ook wel wat slimmer hoor. Die trekker staat binnen no time op de boot of vrachtwagen richting verweggiestan en die apparatuur zoals die gps gedoe kun je neit goed genoeg verstoppen, vinden ze van zelf wel. Als het echt zo goed was, dat gps gedoe, dan hoorde je er wel wat meer over. Je hoort er niks over dus denk neit dat het tot nu toe al veel resultaat geboekt heeft.

''Mijn mening''

PS: niet alleen trekkers en machines worden gestolen. Ook foto's. Zat afgelope nweek op de Facebook pagina van Deere & Company, met andere woorden: John Deere, waar ik ook wel wat foto's op geplaatst heb. Zie ik in een keer men eigen foto van de Customer Days voorbij komen die een of andere amerikaan of spanjaard of wat dan ook van TF gehaald had en op Facebook ahd geplaatst. Vondt het niet eheel erg. Heb hem zelf daarna ook geplaatst (recht van men pc, dus zonder TF link boven op de foto). En er waren mensen die hem mooi vonden , dus dan is alels goed he. JHeb er ook bij gezzet dat het mijn foto was.
deerecase
@JD6930

mooi toch als ze jouw foto gebruiken. en dan nog op de site van jd ook.
SJB533
@JD6930 bijv een 840 ofset platform...
Fokke
@JD6930
Quote:
Je hoort er niks over dus denk neit dat het tot nu toe al veel resultaat geboekt heeft.

Dat ligt volgens mij meer aan het feit dat veel boeren, loonwerkers of wat dan ook de investering en de moeite niet nemen om het op hun machines te installeren. Iets wat nauwelijks gebruikt wordt hoor je dus ook nauwelijks iets over 😉
JD6930
@deerecase

Dat vindt ik idd ook wel mooi ja. Alleen omdat ik zelf ook foto's van me eigen van die dag aant plaatsen was, heb ik hem ook even geplaatst. Niet dat die andere hem hoeft te verwijderen, alleen zodat ze konden zien dat ik niet lulde. 😉

Vondt het wel grappig dat iemand uit weet ik waar wel niet mijn foto vond op tractorfan.
JD6930
@Fokke

Dat zal het idd. wel het meest zijn ja. Denk ik ook omdat vele tegenwoordig een start onderbreker hebben en dat het misschien best duur iszoiets er op te laten bouwen of denken dat het niet meer nodig is als er een startonderbreker op zit.

Een startonderbreker helpt in iedergeval ook heel erg. Hier in de buurt is alweer een tijd geleden voor de zoveelste keer een schranklader gestolen. Ze hebben toen ook in de trekkers gezeten maar vanwege start onderbreker is het ze niet gelukt ze mee te nemen. Als ze die trekkers echt persee willen hebben dan komen ze wel terug, maar dat hebben ze neit gedaan, grote kans dat de oorzaak de startonderbreker is.
dennis fordson
Op het dak zat duck tape ofzo
S Schenning
Als ze ooit eens een trekker van ons jatten en naar oosteuropa brengen, en hem dan daar zouden terug vinden, laten ze hem maar mooi daar. Je wilt hem dan niet meer terug hebben, ze houden niks heel.
Ene loonwerker in DK hebben ze een JD 8530 gejat, vonden ze nog terug aan de grens bij duitsland, stond klaar om opgelaid te worden voor transport. Er was niks meer van die trekker over na dat ritje van 150 km door dk, alles aan de buitenkant hadden ze al bijna kapot. Binnen in hadden ze ook zon betje alles kapot, radio en GPS er uit gehald, raam er uit liggen. Die loonwerker wou hem ook niet meer terug, maar moest van de verzekering weer terug nemen, ze hebben dat trekker voor een vermogen weer opgeknapt.
DESLAGERURRE
@S Schenning

zo is hier bijn de buurman(een grote rij-school houder) een vrachtwagen gestolen .. paar dagen later weer gevonden bij de belgische grens .. en in de cabine hadden ze een poedderblusser leeg gespoten om sporen uit te wissen .. was ook totall-los .. maar hij moest um weer nemen .. omdat ie weer was gevonden ..
SJB533
@DESLAGERURRE

Die met roodwit materiaal? Wat heeftie met t ding gedaan dan, inruilen? Of betaalt de verzekering dan niet?
DESLAGERURRE
@SJB533

is naar het scania-kerkhof gegaan 😉 is een daf XF voor weer gekomen waarmee ik de eerste leerling was en het eerst mee heb afgerede 😃
SJB533
Zo lang geleden al weer? 😃
DESLAGERURRE
4/5 jaar ???? denk ik 😃
Kamps
Heb deze bewuste trekker gister al weer gezien, hij is terug
+1
JohnDeere5720
Oud topic, maar nog steeds actueel dat rommel ongevraagd mee genomen kan worden.

Zijn er mensen die zelf GPS tracker's hebben geplaatst op hun machines?

Zo ja, welke zijn volgens jullie goed en waarom?

Naar aanleiding van de foto laatst waar een JD trekker door middel van JDlink terug is gevonden, misschien toch maar tijd om overal trackers op te zetten
inspecteurfendt
@JohnDeere5720 ik ben van plan om eentje in de nieuwe trekker te bouwen, zeker omdat ze bij ons niet altijd thuis overnachten.
+1
Fendt926Driver
@JohnDeere5720 heb wel eens gehoord (volgens mij van @radium45 ) om een oude opgeladen telefoon in de trekker te leggen.
Die blijft een lange tijd een signaal uit zenden.
Weet niet hoe goed jd link werkt maar de meeste criminelen schakelen direct de stroom af om alle track&trace software uit te schakelen.
inspecteurfendt
@Fendt926Driver er zijn trackers met een eigen accu, ook kun je bv instellen dat je tussen bepaalde uren een sms krijgt wanneer hij start of een bepaald gebied verlaat. Zo kan je meteen de politie verwittigen.
Mdbm
@inspecteurfendt Ik heb in de meeste van mijn voertuigen zo’n tracker zitten. Niet als diefstalbeveiliging, maar eerder als urenregistratie. Het is wel een systeem dat de politie kan overnemen om het voertuig te volgen, maar in werkelijkheid zou ik niet weten hoe dat werkt.

Je krijgt inderdaad zo veel meldingen als je zelf instelt. Ik wil bijvoorbeeld meldingen van een ongeval, takeldetectie, overdreven snelheid en wegvallen accuspanning. Alle rest vind ik nutteloos.
JohnDeere5720
@Mdbm Welk systeem gebruik jij?
Mdbm
@JohnDeere5720 Metatrak van ms europe. Ik denk een 120 euro per jaar/voertuig abonnementskosten.
+1
radium45
@Fendt926Driver dat was ik inderdaad. Via een vind mijn telefoon app is je machine dagen te volgen.
JohnDeere5720
@radium45 Heb je daar dan ook een Sim-kaart in zitten?

Je zou zelfs de telefoon constant aan de lader kunnen leggen (Ergens wegwerken achter de kappen) zit die altijd vol zelfs als ze de accu los trekken. Op zich ook zo'n gek idee nog niet
radium45
@JohnDeere5720 Ja gewoon goed wegwerken en aansluiten aan een voeding. prepaid kaartje erin en dan een geschikte app downloaden. Er zijn bijvoorbeeld van die familie apps zodat je kunt zien waar iedereen zich bevind of dat je kunt zien dat de kinderen goed aangekomen zijn op school of andersom. Of het ministerie van oorlog kan zien waar ik uithang 😂 Werkt heel nauwkeurig.
cyrus-van-gelder
Rommel ongevraagd mee nemen?
Ik weet niet hoe jij tegen je spullen aankijkt natuurlijk, maar ik zou 'm,n trekker niet als Rommel zien
  • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Quote:

    Zou het ook bijzonder onplezierig vinden als ie word gejat

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
29
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0