Illustratie van:

Steyr 540 - koelvloeistoflekkage

Ik heb een koelvloeistoflekkage ter hoogte van de ventilator. mijn vraag is of het zin heeft om deze er even af te halen. moet dan ook namelijk heel de radiator er af halen.
heeft iemand hier ervaring mee, en enig idee hoe dit komt en of dit kan gemaakt worden.

Deel dit topic

Reacties

DorusDeutz
Ik denk dat dat wat jij bedoelt geen zin heeft. Vorig jaar heb ik ook een koelvloeistoflekkage bij onze Steyr 540 verholpen. Toen moest de waterpomp eraf, om tussen het motorblok en de waterpomp een o-ring te kunnen vervangen.
Ook moet je eraan denken dat je de ventilator/waterpomp regelmatig moet smeren met het dopje dat op de naaf gedraaid zit. (bij ons is dit inmiddels een vetnippel).

Groet Dorus
kobekato
Zit inderdaad een vetnippel
zit hier ook ergens een dichtingsring ofzo?
kan deze lek nog gemaakt worden? moeilijke vraag natuurlijk
Valtra-Fordpower
Tegenwoordig hebben veel waterpompen een klein gaatje onderop. Als hier vloeistof uit komt is dit een teken van defecte afdichtingen, in de meeste gevallen dient dan de pomp vervangen te worden.
steyrman
Er zijn bij een Steyr dealer wel reparatie setjes voor de waterpomp te koop, maar monteren kun je dan ook beter even laten doen. En een nieuwe waterpomp kost bij kramp 155 euro ex btw.
kobekato
Idd waterpomp werkt niet meer
janzetor
Het vetdopje bevalt mij wel want ik doe er altijd (1 x perjaar) waterpomp vet in, af en toe draai ik ze even 2 slagen vaster. tot dusver hem ik nog geen waterpomp gehad die lekte (even afklopen) Maar span de V snaar niet overdreven strak.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 540 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2