Illustratie van:

Fendt 106 - Koppeling slipt door, trekker komt slecht opgang, komt wel maar duurt lang, trek bijna niet ook blijft bij deze trekker de aftakas door dr

Koppeling werk niet of langzaam, motor moet goed optoeren voordat hij in beweging komt, komt heel langzaam opgang, dan rijdt hij wel.
aftakas koppeling werkt niet, kan hem niet uitzetten, geprobeerd met een weilandbloter in lang gras, maar dan trekt hij gewoon door, ik had de hoop dat als hij zwaar moest trekken hij wel los zou schieten, maar dat is niet gelukt
zit er voor de koppeling nog ergen filters de olie toevoer belemmeren?

grt Simon

Deel dit topic

Reacties

Interbert
Is deze ook met een vloeistof koppeling?
Bij onze buurman, heeft n 309, werkte de koppeling ook niet goed. Die word ook bekrachtigt via de de rem vloeistof, lekte vloeistof. Ergens n keerring lek, hebbe ze bij de dealer late make.
Af en toe viel het koppelings pedaal weg als je hem intrapte en de trekker bleef rijden
redeagle14
@simon-van-nugteren dan is de rijplaat versleten. En de aftakas blijft vaak een beetje draaien bij die trekkers.
roscho
Quote Reactie van @redeagle14:
de aftakas blijft vaak een beetje draaien bij die trekkers.

De aftakas draait een beetje mee door de dikte van de olie in de bak. Maar met een weidebloter in lang gras zou hij wel moeten stoppen.
@simon-van-nugteren Dit kan niet aan de vloeistofkoppeling liggen, dan zou aftakas en rijden beide niet meer lukken. Ik vrees dat de plaat van de rijkoppeling stuk is en van de aftakas óf de afstelling verkeerd, óf de drukgroep stuk.
Voor de rijkoppeling zal de trekker doormidden moeten, dan kun je meteen zien hoe dat met de aftakaskoppeling zit. Als de trekker toch doormidden moet, kun je het best gelijk de hele dubbele koppeling vervangen, inclusief drukgroepen.
Fendt-106
@roscho
Fendt 100 serie heeft maar een enkele koppelingsplaat.
Aftakas koppelling is een aparte (droge platen) koppeling. Hendel hiervan zit onder het stuur.
roscho
Quote Reactie van @Fendt-106:
een enkele koppelingsplaat

Als deze trekker een doordraaiende aftakas heeft, zal hij twee koppelingsplaten hebben, of de aftakas zou hydraulisch moeten worden ingeschakeld. Met die hendel bij het stuur bedien je toch de 2e plaat, die van de aftakas? Ik ken de binnenkant van deze trekkers niet, maar ik vermoed toch dat er een soort "tandemkoppeling" in zit, waarvan de ene plaat verbonden is met de buitenste (holle) as en de andere met de binnenste as, die beide in de bak uitkomen.
Mocht het anders zijn, dan geef ik mijn mening graag voor een betere.
Fendttrisixfan
@roscho enkele koppeling aan het vliegwiel en dan wat verder in de bak een droge lamellenkoppeling voor de pto vermoed ik
+1
basia
@roscho
Deze fendt heeft een vloeistofkoppeling op de motor , deze drijft een verdeelbak aan die het vermogen doorgeeft aan de versnellingsbak via een enkele droge plaatkoppeling , en ook via een lamellen koppeling (meervoudig en handbediend ) naar de aftakas ( Heel kort samengevat )
+1
roscho
Quote Reactie van @basia:
Heel kort samengevat

Wel kort, maar niet té kort, want ik snap het wel. Dank.
Fendt-106
@roscho zoals al genoemd is de aftakaskoppeling een aparte (lamellen)koppeling. Een apart "huis" met daarin (volgensmij een stuk of 6) drijvende en aangedreven platen.
+1
Derkmax
Volgens mij zijn er 2 problemen. 1, je rijkoppeling slipt. De trekker heeft een vloeistofkoppeling, deze hoort onder belasting te kunnen slippen tot ongeveer 1300 toeren. Blijft hij langer slippen, controleer je oliepeil in de koppeling. Als dat goed is, zal het je gewone koppeling zijn.
2, Je aftakaskopp. blijft plakken. koppeling aantrekken, deksel eraf onder en een fles remmenreiniger op leegspuiten, liefst met geblokkeerde afakas. Helpt dit niet, dan aftakas
blokkeren en met aangetrokken koppeling starten. probeer de rommel ertussen uit te "branden "
jan4072
Probeer oud ijzer man te bereiken en koop goede trekker.
+1
roscho
@jan4072 Met dank voor deze opbouwende tip. 🤢

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 106 en hebben de trefwoorden aftakas en versnelling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
868
TREFWOORDEN