Ford 3000 - Hydropomp lekkage

Hoi, ik had een lekkende hydropomp. Alles losgehaald en heb er een nieuwe pakking tussen gedaan. Olie ververst, ontluchten en werkte weer super! Maar... Nu de hefmast weer geinstaleerd (vorige keer door gebruik van hefmast ook lekkage). En het is weer feest, niet dus....

Nu lekt niet de deksel van de hydropomp, die met 6 bouten en 6 busjes, maar nu lekt de persleiding retour naar het differentieelblok. Hij lekt direct bij de hydropomp. Ik heb daar een zelfgemaakte pakking tussen gedaan, was dit eigenlijk wel nodig?

Er zit in die aansluiting van de persleiding ook een rubberen ring. Misschien moest er geen pakking tussen? Weet iemand dit? Het kan ook zijn dan ik de pakking verpest heb toen ik hem ertussen deed want had niet de de aanvoer leiding van de hydropomp afgehaald. Kan er niet goed bij, of ik haal alles erboven weg. Dus miss heb ik de pakking simpelweg beschadigd.

Kan ik foto's toevoegen?

Groet Paul

Deel dit topic

RepelSteeltje_NL

Reacties

RepelSteeltje_NL
Foto's

(klik om te vergroten)

Hydropomp aan de linkerzijkant om de druk te verhogen.

(klik om te vergroten)

Recht zie je de persleiding aansluiting. Deze lekt nu. Er zit een rubberen ring in. Maar ik heb de pakking zelf gemaakt, miss te dun materiaal gebruikt, of er hoeft helemaal geen pakking in?

(klik om te vergroten)

Deze had ik eerst vervangen en die lekt nu niet meer gelukkig.
zotvantt
Ik denk dat er alleen maar een o-ring tussen moet.
frammi
Moet normaal geen pakking tussen. O-ring is voldoende
RPCounty
Moet dus wel een pakking tussen die plaat en het pomphuis. Met van die uitgesneden gaten. Die leiding met flens dicht door een vierkante O ring af.
RepelSteeltje_NL
Dat dacht ik al! Ik heb er een zelfgemaakte pakking tussen gedaan, maar daardoor werkt de vierkant 0 ring niet. Bedankt! Ik ga dit morgen fixen en laat weten of het heeft gewerkt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!