Illustratie van:

International 633 - Temperatuur meter

Hallo,
Ik heb een beetje een vaag probleempje.. Als ik mijn trekker gewoon gebruik is er niks aan de hand. Maar als ik de verlichting aanzet, dan springt de temperatuurmeter bijna tot aan het rode omhoog. Ook als deze nog bijna onderin staat. Hoe kan dat?? Zou dat met de massa te maken kunnen hebben?? Ik heb de contacten allemaal al schoongemaakt.

Deel dit topic

Reacties

Schluterfan
Deed hij dit al altijd? Omdat ik bij de Schlüter namelijk een gelijkaardig probleem heb met de brandstofmeter. Als ik de verlichting aansteek zegt deze dat er minder brandstof in de tank is, dan dat er weldegelijk inzit. Maar dat "probleem" heeft van de eerste Schlüter tot de laatste met het zwarte dashboard. Komt omdat ze ergens stroom aftakken ofzo waar ook de brandstofmeter zijn stroom haalt.
wvdh
Ik heb het ook bij me 1246
cih1056xl
Maar nu de oplossing nog.....

en die heb ik ook niet 😃
Volgens mij is wat Schluterfan zegt wel de verklaring.. Wat ik me zo zat te bedenken..Als je de verlichting aanzet, gaat de spanning iets naar beneden, omdat de weerstand gelijk blijft van de temperatuursensor moet de stroomsterkte wel toenemen.. Dus doordat de stroomsterkte toeneemt gaat die wijzer omhoog denk ik 😉
Misschien klopt er wel niks van, maar dit lijkt mij logisch 😃
Owja de oplossing.. zorgen dat de spanning naar de temperatuurmeter altijd gelijk is
pieto84
Maar dan moet ik veel teveel veranderen.. Ik dacht dat het aan dat ding in het dashboard zou kunnen liggen
jo845xl
Je moet de tractormeter daar eens uithalen en eens goed kijken naar de massakabel ( bruine draad ) want als de massa niet goed ga je daar bij het aansteken van de lichten via de lampjes van het dashbordverlichting spanning op krijgen ipv 0V . Je moet met een voltmeter eens meten over de massadraad , dus ene kant op de meter zelf en de andere kant ergens waar je zeker goede massa hebt en dat zou in alle omstandigheden 0V moeten zijn ook als je de lichten aansteekt .
pieto84
@jo845xl

Okee, ga ik even proberen morgen.
same-explorer100
Nou at de temperatuurmeter kapot is da moi om de 5 min met je vinger ant moterblok veule hoe warm die is

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 633 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0