Deutz-Fahr Onbekend - Chinese deutz motoren kwaliteit??

Ik ben bezig met een Chinese aggregaat set, deze heeft een Stamford generator en deutz licentie motor gemaakt in China. Motor heeft slechts 500 uur en is 6 jaar oud. Het is een Deutz 6 cylinder met turbo. Aggregaat van 160 KVA.

Weet iemand iets over de kwaliteit van Chinese deutz motoren? Ik heb er mijn vraagtekens bij. De prijs is overigens wel interessant voor een aggregaat van 6 jaar oud.
fendtvario415

Reacties

deufi
Als het chinees is, zou ik passeren. Ooit een keer een Chinese motor gehad, was ook gelijk de laatste keer. Buurman heeft een kleine Chinese generator gehad, was geen succes. Wat vragen ze voor die set? en is die incl. automatische netovername en geluidsgedempte kast?
fendtvario415
@deufi €3000 zonder radiator en dieseltank. Is open set. Je moet
Er een waterslang met stromend water op aansluiten voor de koeling. Geen automatische net overname.
Afmetingen zijn 2,5 bij 1 dus redelijk compact
fendtvario415
Stopcontacten zitten er ook niet op. Electronische besturings kast wel. Kan zo een stekker aan
deufi
@fendtvario415 Koop dan een goed gebruikte van westerse kwaliteit. Als je bij die Chinees alles erbij moet kopen/bouwen ben je nog een hoop kwijt. Voor minder heb je een complete nette gebruikte. Bij homborg.nl/ hebben alle soorten maten. Betrouwbaar adres. Heb je 160 KVA ook echt nodig? dat is ongeveer 3x240ampere namelijk en is een flinke unit.
Fendt926Driver
@deufi nou jah homborg een betrouwbaar adres wil ik nu ook nog weer niet te hard op pochen.
Mijn aggregaat komt er vandaan.
En 2 keer terug geweest met een storing die zij niet konden vinden.
Maar waar achteraf bleek dat ze wel wisten wat ze hadden moeten vervangen maar in de test opstelling bij hun gaf die tot 2 keer toe die storing niet.
En zo hoefden zij het niet onder garantie te repareren.
Verder heb ik er wel een goed aggregaat aan daar niet van..
twand2505
@Fendt926Driver stroom uitgeschakeld, Bredenoord ingeschakeld 😂 kwalteit en goede service maarja dan betaal je ookwel meer.
Fendt926Driver
@twand2505 had ik achteraf misschien wel beter kunnen doen.
Ben nu met onderhoud bij haarhuis aggregaten in ootmarsum.
Nette recht toe rechtaan mensen die ook verstand van zaken hebben
twand2505
@Fendt926Driver ik ken het bedrijf niet persoonlijk soms kom ik onderweg een set tegen waar de klant gewisseld is van partij, staat er vaak wel netjes bij maar soms ook totaal verrabezakt..
deufi
@Fendt926Driver Je kan altijd pech hebben. Wij hebben er ook een generator van. Staat hier nu 10 jaar en draait al 10 jaar zonder problemen. Was toen wel een vrij nieuwe machine, dat scheelt misschien wel. Ik had destijds wel het idee dat ze eerlijk advies geven. Bepaalde modellen rade ons destijds af, en zo kwamen we op de huidige uit.
fendtvario415
@deufi nee 75 kva is ook genoeg, deze kwam ik tegen en stond in de buurt. Overcapaciteit is niet erg.
twand2505
@fendtvario415 overcapaciteit kan voor het aggregaat wel verkeerd uitpakken, en dat in samen werking met een chinese motor... perfecte aggregaat is als je bijvoorbeeld! 40ah trekt en dan +- 10 a 15% overcapaciteit hebt voor de staplast dus dan zul je uitkomen op een 45 kva machine.
deufi
@twand2505 als je de overcapaciteit zo krap neemt, zou ik wel eerst een ampère meter plaatsen om het te testen. In praktijk kan je nog wel eens aardige amperages trekken in de buurt van je afzekering zonder dat je dat weet.
twand2505
@deufi dan gaat er iets miss in je installatie.. als je een 160 kva 50 ampere laat doen dan gaat die binnen 1 week oliezuipen omdat de cillinderwanden verglazen.. daarom moet je weten welke vermogens dat je trekt in normaal bedrijf. En in de ideale omstandigheden moet dit 75 a 85 % van het vermogen van je aggregaat zijn .
deufi
@twand2505 Nee dat bedoel ik niet. Ik bedoel dat je goed moet weten wat je langere piek gebruiks vermogen is, en daar pas jou 10% marge bij optellen. Dan weet je zeker dat je niet te klein koopt.
+1
twand2505
@deufi nee precies klopt ! Of iemand moet enorme uitbreidings plannen hebben en het aggregaat op de groei kopen 😂
twand2505
Dat is geen succes, ze kunnen het uiterlijk van de onderdelen heel goed nabouwen 🤣 maar kwaliteit zit aanzienlijk verschil in.
fendtvario415
@twand2505 nee daar ben ik ook wel
bang voor, het is wel licentie bouw dus Miss wel originele onderdelen?
twand2505
@fendtvario415 ik kom ze ook wel eens tegen in de aggregaten, zoals ik al zei het lijkt erop maar is het niet. Als ze orginele onderdelen hadden gebruikt was de prijs ook wel meer geweest.
dennisbouter
@twand2505 als het een licentie motor is, is hij niet nagemaakt, maar is er een licentie dus ook een stapel duitse tekeningen, een loncin (een namaak of licentie) honda is ook niks mis mee
twand2505
@dennisbouter ze zijn absoluut niet van de zelfde kwaliteit
dennisbouter
@twand2505 dat zeide ze ooit ook van kato hyundai samsung en deawoo🤷‍♂️
twand2505
@dennisbouter tja ik heb daar nooit aan gesleuteld zul je mij niet overhoren, ik sleutel daar integen wel aan chinese deutz motoren en orginele 🤨😓Maargoed... iedereen moet bij zijn eigen mening blijven. De 912 motoren die nu nog nieuw worden gebouwd in hongarije hoor ik wel redelijke verhalen over. Helaas heb ik deze nog niet onderhanden gehad
SJB533
@dennisbouter
Nouja, de verbetering bij Samsung is, dat het niet meer als zodanig bestaat... Daewoo is ook weinig van over. Ben het echter wel met je eens, dat oriëntaals materieel wel makkelijk wordt afgezeken. Ook uit China komt zat goed spul, vaak zelfs, zonder dat je het door hebt...
dennisbouter
@SJB533 ik in 2010 in duitsland geweest vlakbij konz, men zegt daar dat de zweden weinig te vertellen hebben en dat de koreanen er de baas zijn, zeg jij het maar 🤷‍♂️ daewoo bestaat feitelijk nog alleen noemen we het nu doosan

En wat dat laatste betreft ik zat nog even te googlen. Loncin produceert voor BMW
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz-Fahr ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!