David Brown 990 - David brown 990 selematic soort remmen

Hallo, ik heb een david brown 990 selematic gekocht, 1 wiel hangt vast.. denk dat hij met de handrem een jaar lang heeft opgestaan.. heb de remstang losgemaakt, de rem beugel die uit de trompet komt, terug geklopt.
heb ook al een ketting aan de band gehangen en omhoog getild, tractor meters gesleept, in versnelling gezet al lopend maar niks helpt en hij blijft muurvast zitten.

Nu mijn vraag: ik vermoed dat ik vanachter de plaat met (vuldop) eraf ga moeten halen.. het zijn olie remmen vermoed ik? Hoe zou ik ze weer los krijgen? Iemand tips? Hoor het graag..
Dankjewel voor de hulp al👍🏼
Hannes.

Reacties

HeitecNL
Klinkt als een hardnekkig geval. Als je de hefboom uit het trompet teruggeklopt hebt en hij is nog niet vrijgekomen zijn de remschoenen goed vastgekoekt aan de remtrommel... Normaliter kun je er bij komen door de hele eindaandrijving los te maken van het trompet, maar als die rem zo vast zit als jij beschrijft zal dat ook niet lukken.

Ik denk dat dan alleen een paardemiddel nog helpt: Sper erin en lage versnelling en dan maar met geweld.. Normaliter kun je in een lage versnelling sowieso wel door die trommelremmen heen trekken, zou nu ook wel moeten lukken denk ik.

Oh ja, achter die plaat met vuldop zit alleen de eindvertraging tandwiel, kun je de remmen niet bereiken. Remmen zijn gewoon droge trommels met remschoenen.
Hannes.
@HeitecNL het is gelukt met in sper te zetten.. thanks!
porschestandard
En voordat je de eindaandrijving van de as trekt de sper erin zetten en vastzetten.
HeitecNL
@porschestandard Als het aan de rechterzijde is ja. Linkerzijde hoeft niet.
porschestandard
@HeitecNL klopt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!