Deutz D6806 - versnellingspook aan het stuur

Ik kocht recent een Deutz D6806 en merkte dat er ipv 2 versnellingspoken tussen mijn benen er maar 1e stond, de andere staat rechts onder het stuur.
Iemand een idee of dit een speciale uitvoering is?

Deel dit topic

lennart-vermeulen

Reacties

marcpd
Jouw tractor is gewoon een standard uitvoering van de jongste versies van de D6806, '76-' 78? Het kan zijn dat de vier versnellingen ook alle vier gesynchroniseerd zijn, gekoppeld aan deze latere uitvoeringen.
+1
frank857
Heb je toevallig intresse om hem te verkopen?
twand2505
Heb je een verlenge 1,2,3,4 handel? Of echt een met een mechaniek aan het stuur met een korte handel naar rechts want dan heb jij een synchron te pakken, de orginele bakken die in de eerste types zaten zijn harken om mee te schakelen.. daarom hebben ze vanaf 77 vgm de synchron 6806 en 7206 geïntroduceerd. Die zijn uitgevoerd gesynchroniseerde bakken. Enigste nadeel eraan wel is dat de tandwielen dunner zijn om ruimte te maken voor de synchromessringen.
@twand2505 is met hendel die tegen stuurstang gemonteerd staat en zal inderdaad een synchroon zijn dat heb ik ondertussen gemerkt in het schakelen
@twand2505 is met hendel die tegen stuurstang gemonteerd staat en zal inderdaad een synchroon zijn dat heb ik ondertussen gemerkt in het schakelen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6806 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!