International 553 - Probleem met remmen

Als ik rem met gekoppelde pedalen, dan stuitert de linker rem bij flink intrappen terug. Als ik achteruit rijd het omgekeerde, dan stuitert de rechter rem terug. Vooral op de weg is dit soms bloedlink, omdat bij fors remmen plots de trekker links "grijpt" en dan de trekker ook naar links schiet!

Ik weet niet hoe de remmen van dit type precies werken, maar het lijkt wel of de remmen "tegen elkaar in" werken... Hoe is dit te verhelpen?
henrie-assinck

Reacties

+1
Tom VB
Zijn dit de mechanische schijfremmen met die veren en kogels?
Wss vervuild met remstof/roest.
Even uitelkaar halen, schoonmaken, nieuwe veren monteren (en voeringen indien nodig) even bewegende delen goed smeren (behalve de voeringen/schijven!) en weer in elkaar.
henrie-assinck
@Tom VB hoe kom ik er bij? Ik zie een paar stangen onder de as de achterbrug in verdwijnen. Zitten de remmen in de achterbrug? Moet die dan helemaal los?!
1046
@henrie-assinck de assen zullen er af moeten om er bij te komen
+2
IHCparts
Dit kan ook slijtage van de kogels of kogelbanen in de remactuatoren zijn.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 553 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!